Vegaaniset pullat

Vegaaniset pullat
Tällä vegaanisen pullataikinan ohjeella onnistut leipomaan ihanat vegaaniset pullat. Peruspullataikinasta voit leipoa niin perinteiset pikkupullat, korvapuustit, pitkot kuin vuokapullatkin.
Taikina
5 dl | Elovena Kaurajuoma 1,5% |
---|---|
2 dl | sokeria |
1 rkl | kardemummaa |
1 tl | suolaa |
2 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
14 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
1 ½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
tai | |
150 g | Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia |
Voiteluun
Elovena Kaurajuomaa |
Pinnalle
raesokeria |
Ohjeet
- Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) nesteeseen sokeri, kardemumma ja suola.
- Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa (noin 10 minuuttia), kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa olla pehmeää ja kimmoisaa.
- Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä tangot. Jaa kumpikin tanko 20 palaan. Pyörittele palat pikkupulliksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Voitele pullat kaurajuomalla ja koristele raesokerilla.
- Paista uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Tykkää (5)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti