Voikakku (Butter Cake)
Voikakku (Butter Cake)
Tällä helpolla reseptillä ja maukkailla aineksilla leivot kostean pehmeän ja kuohkean voikakun. Appelsiininkuoripaloilla saat kakkuun vielä hieman lisää luksusta.
3 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
---|---|
1 tl | leivinjauhetta |
225 g | pehmeää voita |
2 ½ dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
4 | isoa munaa |
¾ dl | maustamatonta- tai turkkilaista jogurttia |
50 g | appelsiininkuoripaloja |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 185 asteeseen.
- Voitele ja jauhota leipävuoka (25 cm) tai kakkuvuoka (sisämitat n. 21 cm*21 cm).
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
- Vaahdota voita ja sokereita kolmisen minuuttia.
- Lisää vaahtoon munat yksitellen vaahdottaen jokaisen munan lisäyksen jälkeen noin minuutin ajan.
- Sekoita joukkoon jauhoseos.
- Lisää joukkoon vielä jogurtti ja appelsiinikuoripalat.
- Kaada seos vuokaan ja paista uunin alatasolla 40–50 minuuttia.
- Jäähdytä hetken aikaa ennen kumoamista.
Tykkää (16)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti