Valikko

Vol-au-vent (punajuurihilloke ja vuohenjuustomousse)

Koko Suomi Leipoo Vol au vent

Vol-au-vent (punajuurihilloke ja vuohenjuustomousse)

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 9. jaksossa kilpailijoiden piti leipoa teknisessä tehtävässä vol-au-ventejä eli punajuurihilloketta ja vuohenjuustomoussea. Kuva: Saku Tiainen

Voiseos (voitaikina)

320 gvoita
60 g (n.1 dl) Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1-2 tlbasilikaa, kuivattua

Kuoritaikina (voitaikina)

150 mlpunajuurimehua (kylmää)
100 mlvettä (kylmää)
1 tlsuolaa
ripaussokeria
400 g (n. 6 ¼ dl)Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Punajuurihilloke (täyte)

150 gpunajuurta
½ punasipuli
100 mlappelsiinimehua
40 mlpunaviinietikkaa
40 mlpunaviiniä
n. 40 g (½ dl)hillo-marmeladisokeria
timjamia
suolaa

Vuohenjuustomousse (täyte)

180 gvuohenjuustoa, pehmeää
100 gsmetanaa
ripaussuolaa
1 sitruuna
hunajaa

Karamellipähkinät

50 gpekaanipähkinöitä
25 gtomusokeria
150 mlrypsiöljyä
suolaa

Punajuurikoristeet

1 punajuuri
(rypsiöljyä, suolaa, sokeria)

Ohjeet

Voitaikina
Sekoita voiseoksen voi, vehnäjauhot ja basilika. Taputtele leivinpaperin tai muovin välissä ohueksi neliöksi. Valmista kuoritaikina sekoittamalla ainekset huolellisesti sekaisin.

Taittele voiseos kuoritaikinan sisään niin, että se peittyy kokonaan. Sulje huolellisesti ja painele kevyesti käsin tai kaulimella. Kaulitse taikina noin 1,5 cm vahvuuteen ja taittele se kolmeen osaan. Kääri taikina muovipussiin tai kelmuun ja laita jääkaappiin tai pakkaseen noin 15 minuutiksi. Kaulitse toisen kerran ja taittele neljään osaan. Laita jääkaappiin tai pakkaseen noin 10 minuutin ajaksi. Kaulitse viimeisen kerran ja taittele neljään osaan, laita jääkaappiin tai pakkaseen vähintään 20 minuutin ajaksi.

Muotoilu ja paisto
Kaulitse taikina noin 1 cm:n vahvuuteen. Laita taikinamatto hetkeksi pakkaseen. Ota pyöreällä stanssilla (halkaisija n. 7 cm) 10 palaa. Laita palat pakkaseen. Kaulitse jäljelle jäänyt taikina puolet ohuemmaksi ja ota pyöreällä stanssilla 10 palaa (halkaisija n. 7 cm). Laita pakkaseen. Ota paksummat palat pakkasesta ja ota niiden keskeltä pyöreällä stanssilla keskusta pois niin, että reunoiksi jää vajaa 1 cm. Laita pakkaseen.

Ota taikinapalat pois pakkasesta, voitele kananmunalla ja pistele muutamia reikiä. Laita kehykset päälle. Pidä tarvittaessa kylmässä tai pakkasessa ennen paistoa. Paista vähintään 200 asteisessa uunissa 15 -20 minuuttia. Jäähdytä.

Voit tehdä ylijäämätaikinasta koristeita tai kannet vol-au-venttien päälle.

Punajuurihilloke
Kuori ja raasta punajuuret, kuori ja pilko punasipuli. Laita kattilaan punajuuriraaste, puristettu appelsiinimehu, punasipuli, punaviinietikka ja punaviini. Hauduta noin 20 minuuttia. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä hilloksi. Mausta lopuksi timjamilla ja suolalla.

Vuohenjuustomousse
Vaahdota smetana ja sekoita vuohenjuuston kanssa. Mausta. Laita pursotinpussiin, jossa on valitsemasi tylla.

Karamellipähkinät
Keitä pekaanipähkinöitä noin 5 minuuttia suolatussa vedessä. Valuta talouspaperin päällä. Sekoita pähkinät ja tomusokeri ja paista 170 asteisessa öljyssä kauniin ruskeiksi. Valuta ja jäähdytä.

Punajuurikoristeet
Valmista punajuuresta haluamiasi koristeita.

Täyttäminen ja viimeistely
Täytä vol-au-ventit punajuurihillokkeella ja vuohenjuustomoussella. Koristele voitaikina- ja punajuurikoristeilla, karamellipähkinöillä ja timjamilla.

Tykkää (0)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet