Ystävänpäivän laskiaispullat

Ystävänpäivän laskiaispullat
Leivo ystäville suloiset pienet laskiaispullat, jotka täytetään mukavan kirpeällä punaherukkakermavaahdolla. Näitä voi syödä useammankin!
Pullataikina
3 dl | maitoa |
---|---|
1 | muna |
1 dl | sokeria |
1 ½ tl | kardemummaa |
½ tl | suolaa |
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
7-8 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
Lisäksi
1 | muna voiteluun |
---|---|
raesokeria pinnalle |
Täyte
200 g | punaherukoita (pakaste) |
---|---|
1-2 rkl | sokeria |
3,3 dl | kuohukermaa |
Ohjeet
- Kaada täytteen punaherukat kulhoon ja jätä huoneenlämpöön sulamaan.
- Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot muutamassa erässä ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 30 osaan. Pyöritä paloista pikkupullia. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä.
- Soseuta punaherukat ja sokeri teho- tai sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon punaherukkasose. Pursota täyte halkaistujen pullien väliin. Viimeistele pullien pinta vielä tomusokerilla.
Tykkää (23)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti