Munkkien paistaminen – näin onnistut
Munkkien paistaminen on helpompaa kuin uskotkaan! Herkullinen lopputulos palkitsee varmasti. Katso alta vinkit onnistuneeseen munkkien paistoon.
Paistoastia ja paistorasvan käsittely
- Rasva laitetaan aina kuivaan pataan, sillä tilkkanenkin vettä aiheuttaa räiskymistä.
- Sopiva määrä öljyä on 5-8 cm paistoastian pohjasta.
- Pidä kansi lähellä siltä varalta, että rasva kuumenee liikaa ja syttyy palamaan. Tuli tukahdutetaan kannella, ei missään tapauksessa vedellä!
Paistaminen
- Rasvan kuumuutta voit kokeilla taikinapalalla. Jos se tulee minuutissa kauniin ruskeaksi, on lämpötila sopiva, noin 180 °C. Liian kuuma öljy savuaa ja liian kylmä öljy imeyttää rasvaa runsaasti munkkeihin.
- Upota kypsennettävät munkit rasvaan ja paista ne kauniin ruskeiksi. Kääntele munkkeja kypsentämisen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
- Paistamisen jälkeen munkit nostetaan paistoastiasta reikäkauhan avulla talouspaperin päälle valumaan ja sokeroidaan lämpiminä.
Vinkki
Samaa paistorasvaa voit käyttää uudelleen, jos siivilöit ja säilytät sen oikein viileässä ja valolta suojattuna.
Video: Munkkien valmistaminen
Munkkien valmistaminen on helppoa ja palkitsee tekijänsä. Tämän videon avulla onnistut varmasti! Jos video ei näy, voit katsoa sen myös täältä.
Munkkirinkilät ovat vapun ykkösherkku ja parhaat munkit syntyvät itse tehden. Tällä perusohjeella onnistut varmasti.
Yli 60 min