Valikko

Munkkien paistaminen – näin onnistut

Munkkien paistaminen on helpompaa kuin uskotkaan! Herkullinen lopputulos palkitsee varmasti. Katso alta vinkit onnistuneeseen munkkien paistoon.

  • Paistoastia ja paistorasvan käsittely

    • Rasva laitetaan aina kuivaan pataan, sillä tilkkanenkin vettä aiheuttaa räiskymistä.
    • Sopiva määrä öljyä on 5-8 cm paistoastian pohjasta.
    • Pidä kansi lähellä siltä varalta, että rasva kuumenee liikaa ja syttyy palamaan. Tuli tukahdutetaan kannella, ei missään tapauksessa vedellä!
  • Paistaminen

    • Rasvan kuumuutta voit kokeilla taikinapalalla. Jos se tulee minuutissa kauniin ruskeaksi, on lämpötila sopiva, noin 180 °C. Liian kuuma öljy savuaa ja liian kylmä öljy imeyttää rasvaa runsaasti munkkeihin.
    • Upota kypsennettävät munkit rasvaan ja paista ne kauniin ruskeiksi. Kääntele munkkeja kypsentämisen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
    • Paistamisen jälkeen munkit nostetaan paistoastiasta reikäkauhan avulla talouspaperin päälle valumaan ja sokeroidaan lämpiminä.
  • Vinkki

  • Samaa paistorasvaa voit käyttää uudelleen, jos siivilöit ja säilytät sen oikein viileässä ja valolta suojattuna.

  • Video: Munkkien valmistaminen

  • Munkkien valmistaminen on helppoa ja palkitsee tekijänsä. Tämän videon avulla onnistut varmasti! Jos video ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

    • Munkkirinkilät ovat vapun ykkösherkku ja parhaat munkit syntyvät itse tehden. Tällä perusohjeella onnistut varmasti.

      Yli 60 min