Pääsiäisbritakakku
Pääsiäisbritakakku
Koko Suomi leipoo -voittaja Mari Pihlajamäen herkullinen pääisiäisbritakakku hurmaa mehevällä appelsiinikreemillä, porkkanakakkupohjalla ja marengilla. Mikä ihana yhdistelmä!
Porkkanapiirakka
1 dl | sokeri |
---|---|
2 dl | fariinisokeri |
3 kpl | kananmuna |
3 dl | Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmistetta |
5 dl | Sunnuntai täysjyvävehnäjauhoa |
1 tl | soodaa |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | suolaa |
5-6 dl | porkkanaraastetta (noin 3 isoa porkkanaa) |
100 g | saksanpähkinää |
Marenki (porkkanapiirakan päälle)
4 kpl | kananmunan valkuaisia |
---|---|
2 dl | sokeria |
Appelsiinitäyte (kakun täytteeksi ja päälle kuorrutukseen)
2 dl | vispikermaa |
---|---|
400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
1 dl | appelsiinin kuoriraastetta (3 kpl appelsiineja)) |
1,5 dl | appelsiinin tuorepuristettu mehu |
1,5 dl | tomusokeri |
Koristeluun
pääsiäismunia tai -karkkeja |
Ohjeet
Porkkanapiirakka ja marenki:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sekoita porkkanapiirakan sokerit, munat ja Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste käsivatkaimella sekaisin.
- Yhdistä ja sekoita porkkanapiirakan kuivataineet keskenään, lisää nämä muutamassa erässä kokoajan vatkaamalla muna-sokeriseokseen.
- Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja pilko pähkinät. Lisää aineet taikinaan ja sekoita nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (30x40cm) ja levitä tasaiseksi. Jätä taikina odottamaan pöydälle hetkeksi ja valmista marenki.
- Erottele kananmunan valkuaiset keltuaisista (keltuaista ei saa jäädä joukkoon yhtään). Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi käsivatkaimella tai yleiskoneella (yli 5 minuuttia).
- Lisää sokeri vähitellen kovan vaahdon joukkoon kokoajan vatkaten. Marenki on valmis, kun sokeri on sekoitettu joukkoon.
- Nostele valmis marenki porkkanapiirakkataikinan päälle nuolijalla ja levittele tasaisesti, mutta varovasti koko piiraan päälle.
- Paista uunin keskitasolla noin 25 minuutti uunin tehosta riippuen.
- Marenki saa paistaessa kauniin vaalean ruskean sävyn, porkkanapiirakan kypsyyden voit varmistaa tikulla tai veitsellä halkaisemalla keskelle loven.
- Nosta piirakka uunista ja anna jäähtyvä pellillä hetki, siirrä leivinpaperin avulla pöydälle jäähtymään täysin.
Appelsiinitäyte:
- Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Pese appelsiinit hyvin ja raasta niiden kuoret hienoksi raasteeksi, purista sen jälkeen appelsiineista tarvittava mehu.
- Notkista tuorejuusto pehmeäksi vatkaimella ja lisää appelsiiniraaste sekä -mehu joukkoon, sekoita.
- Lisää tomusokeri muutamassa erässä ja sekoita vatkaimella tasaiseksi.
- Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
- Laita valmis täyte pursotinpussiin, mikäli haluat.
Kakun täyttäminen:
- Leikkaa jäähtynyt porkkanabrita-piirakka keskeltä kahteen yhtä suureen osaan. Nosta toinen osa tarjoilulautaselle.
- Pursota tai levitä appelsiinitäytteestä puolet pohjan päälle ja nosta toinen piirakan osa päälle.
- Pursota tai levitä loput täytteestä kannen päälle.
- Koriste Pääsiäisbritakakku haluamallasi tavalla, kuten esimerkiksi erilaisilla pääsiäismunilla.
- Herkuttele!
Tykkää (43)
Kommentit
Jätä kommentti