Valikko

Pääsiäisbritakakku

Marin pääsiäisbritakakku

Pääsiäisbritakakku

Koko Suomi leipoo -voittaja Mari Pihlajamäen herkullinen pääisiäisbritakakku hurmaa mehevällä appelsiinikreemillä, porkkanakakkupohjalla ja marengilla. Mikä ihana yhdistelmä!

Porkkanapiirakka

1 dlsokeri
2 dlfariinisokeri
3 kplkananmuna
3 dlSunnuntai juokseva rypsiöljyvalmistetta
5 dlSunnuntai täysjyvävehnäjauhoa
1 tlsoodaa
1 tlleivinjauhetta
1 tlsuolaa
5-6 dlporkkanaraastetta (noin 3 isoa porkkanaa)
100 gsaksanpähkinää

Marenki (porkkanapiirakan päälle)

4 kplkananmunan valkuaisia
2 dlsokeria

Appelsiinitäyte (kakun täytteeksi ja päälle kuorrutukseen)

2 dlvispikermaa
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dlappelsiinin kuoriraastetta (3 kpl appelsiineja))
1,5 dlappelsiinin tuorepuristettu mehu
1,5 dltomusokeri

Koristeluun

pääsiäismunia tai -karkkeja

Ohjeet

Porkkanapiirakka ja marenki:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Sekoita porkkanapiirakan sokerit, munat ja Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste käsivatkaimella sekaisin.
  3. Yhdistä ja sekoita porkkanapiirakan kuivataineet keskenään, lisää nämä muutamassa erässä kokoajan vatkaamalla muna-sokeriseokseen.
  4. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja pilko pähkinät. Lisää aineet taikinaan ja sekoita nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (30x40cm) ja levitä tasaiseksi. Jätä taikina odottamaan pöydälle hetkeksi ja valmista marenki.
  6. Erottele kananmunan valkuaiset keltuaisista (keltuaista ei saa jäädä joukkoon yhtään). Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi käsivatkaimella tai yleiskoneella (yli 5 minuuttia).
  7. Lisää sokeri vähitellen kovan vaahdon joukkoon kokoajan vatkaten. Marenki on valmis, kun sokeri on sekoitettu joukkoon.
  8. Nostele valmis marenki porkkanapiirakkataikinan päälle nuolijalla ja levittele tasaisesti, mutta varovasti koko piiraan päälle.
  9. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuutti uunin tehosta riippuen.
  10. Marenki saa paistaessa kauniin vaalean ruskean sävyn, porkkanapiirakan kypsyyden voit varmistaa tikulla tai veitsellä halkaisemalla keskelle loven.
  11. Nosta piirakka uunista ja anna jäähtyvä pellillä hetki, siirrä leivinpaperin avulla pöydälle jäähtymään täysin.

Appelsiinitäyte:

  1. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Pese appelsiinit hyvin ja raasta niiden kuoret hienoksi raasteeksi, purista sen jälkeen appelsiineista tarvittava mehu.
  3. Notkista tuorejuusto pehmeäksi vatkaimella ja lisää appelsiiniraaste sekä -mehu joukkoon, sekoita.
  4. Lisää tomusokeri muutamassa erässä ja sekoita vatkaimella tasaiseksi.
  5. Kääntele vaahdotettu kerma joukkoon nuolijan avulla.
  6. Laita valmis täyte pursotinpussiin, mikäli haluat.

Kakun täyttäminen:

  1. Leikkaa jäähtynyt porkkanabrita-piirakka keskeltä kahteen yhtä suureen osaan. Nosta toinen osa tarjoilulautaselle.
  2. Pursota tai levitä appelsiinitäytteestä puolet pohjan päälle ja nosta toinen piirakan osa päälle.
  3. Pursota tai levitä loput täytteestä kannen päälle.
  4. Koriste Pääsiäisbritakakku haluamallasi tavalla, kuten esimerkiksi erilaisilla pääsiäismunilla.
  5. Herkuttele!

Tykkää (43)

    Jaa

    Kommentit

    • Taira
      Ei taida kolmesta appelsiinista tulla kuoriraastetta yhtä desilitraa ...... 🤔
    • EM
      This looks delicious
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Thank you, EM. 🙂
    • Terhi
      Voiko tämän tehdä jo edellisenä päivänä vai meneekö marenki huonoksi?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Terhi, Pohjat voi tehdä edellisenä päivänä, mutta kakku kannattaa täyttää vasta tarjoilupäivänä.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet