Valikko
Koko Suomi Leipoo Mari

Koko Suomi Leipoo -voittajan Marin herkulliset reseptit ja haastattelu

Mari ihastutti talvella Koko Suomi Leipoo -ohjelman katsojat niin taidoillaan kuin iloisella asenteellaan. Sunnuntain ystävillä on nyt herkullinen tilaisuus päästä nauttimaan Marin reseptiikasta monta kertaa tämän vuoden aikana. Tutustu Mariin alla esitettyjen kysymysten kautta ja lumoudu hänen herkullisista resepteistään.

 • Kysymykset Marille

 • Kuka olet ja minkä asioiden parissa päiväsi kuluvat?
  Olen Mari Pihlajamäki, Koko Suomi leipoo kuudennen kauden voittaja. Ylläpidän Instagramissa Saamarinkakut-tiliä ja kirjoittelen reseptejäni samannimiseen blogiini. Työkseni toimin kysynnänsuunnittelijana ja vapaa-ajallani leivon ja urheilen aktiivisesti.

  Mistä olet saanut inspiraation leivontaharrastuksellesi? Mikä leivonnainen kuuluu sinun herkkuhetkeesi? Entä mitä leivot kaikista eniten?
  Inspiraation leivontaan olen saanut kokeilunhalusta ja onnistumisen tunteesta. Keittiössä voi aina sattua ja tapahtua, joten ongelmien jälkeen on ihana saada aikaan herkullinen tuotos, mikä on myös ulkoisesti näyttävä. Minulla ei oikeastaan ole yhtä suosikkileivonnaista, sillä itselle tykkään ennemmin leipoa ja kokeilla jotain uutta reseptiä. Eniten minun tulee leivottua kakkuja, koska teen niitä pienimuotoisesti myös tilauksesta.

  Voitit Koko Suomi Leipoo -ohjelman kuudennen tuotantokauden. Kerrotko hieman ohjelman tunnelmista, millaisia kuvauspäivät olivat?
  Kuvaukset kestivät reilu pari viikkoa ja päivät olivat osittain melko pitkiä. Jännitys oli läsnä lähes kokoajan, mutta onneksi meillä oli todella hyvä porukka ja yhteishenki aivan mieletön muiden kotileipureiden kesken!

  Kilpailun haastetehtävät olivat vaikeita ja vaativat monipuolista osaamista. Mikä oli jännittävin tilanne leivontaosioissa, jäikö sinulle jokin hauska muisto, joka on jälkikäteen naurattanut?
  Tekniset tehtävät jännittivät aina, koska ikinä ei tiennyt mitä sieltä tulee. Toki jännitystä leivontaan toi jokaisessa tehtävässä annettu aika sekä hyvinkin vaihtelevat sääolosuhteet. Hauskoja muistoja jäi vaikka kuinka paljon! Yksi muisto naurattaa nyt, mutta ei kilpailussa. Kakkosjakson teknisessä tehtävässä leivottiin hätävarakakkua. Kakkuni oli uunissa, kun huomasin, että minulla on pöydällä fariinisokeria mitä en ollut käyttänyt. Niinpä valmistin kakun puolet liian vähällä sokerilla, hieman pelotti mitä kakulle tapahtuu!

  Onko leivonta-aikasi lisääntynyt nyt voiton jälkeen? Mitä suunnitelmia sinulla on leivonnan parissa?
  Leivonta on lisääntynyt ehdottomasti, koska luotto omaan tekemiseen voiton jälkeen on kasvanut ja samoin halu jatkaa uusien reseptien ideointia. Leivonnan suhteen haluan jatkaa hyvällä fiiliksellä. Reseptiikan luominen kiehtoo minua, joten tähän haluan myös jatkossa panostaa, jos vaikka joskus tulevaisuudessa saisin oman reseptikirjan!

  Mitä vinkkejä sinulla olisi kotileipureille, jotka miettivät mitä uutta reseptiä uskaltaisivat kokeilla?
  Minkään ei tarvitse olla täydellistä heti alkuun, kaikki me olemme leivonnan jostakin aloittaneet, se on tärkeä muistaa! Liian vaikeasta reseptistä ei kannata heti aloittaa, vaan kannattaa aloittaa hieman helpommasta reseptistä. Lue resepti ensin huolella läpi, ymmärrätkö kaikki reseptin työvaiheet ennen kuin aloitat leipomisen. Ole rohkea kokeilemaan, epäonnistuminen ei aina haittaa ja mitään ei voi oppia yrittämättä!

 • Katso Marin herkulliset reseptit

  • Vaahtokarkki-lakubrowniet

   Mari Pihlajamäen suussasulavan tahmeat vaahtokarkki-lakubrowniet sopivat täydellisesti halloweeniin. Viimeistele rapeilla lastuilla ja halloween-teemaisilla karkeilla.

   Alle 60 min

  • Reseptiyhteistyö

   Mari Pihlajamäen herkullisen helpot mansikkamuffinit ovat osa Auta Leipomalla -hyväntekeväisyystempausta.

   Alle 60 min

  • Reseptiyhteistyö

   Mari Pihlajamäen suussasulavan herkulliset tiikerimuffinit ovat osa Auta Leipomalla -hyväntekeväisyystempausta.

   Yli 60 min

  • Mari Pihlajamäen mansikkakranssi
   Reseptiyhteistyö

   Koko Suomi leipoo -kisan voittajan Mari Pihlajamäen pullakranssi sopii täydellisesti kesään. Viimeistele kranssi sulatetulla valkosuklaalla ja tuoreilla mansikoilla.

   Yli 60 min

  • Marin suolaiset uunidonitsit
   Reseptiyhteistyö

   Koko Suomi Leipoo -kisan voittajan Marin juustoiset uunidonitsit hurmaavat herkullisuudellaan ja tuovat vaihtelua perinteisille vappumunkeille.

   Yli 60 min

  • Marin pääsiäisbritakakku
   Reseptiyhteistyö

   Koko Suomi leipoo -voittaja Mari Pihlajamäen herkullinen pääisiäisbritakakku hurmaa mehevällä appelsiinikreemillä, porkkanakakkupohjalla ja marengilla. Mikä ihana yhdistelmä!

   Yli 60 min

  • nutella cupcake
   Reseptiyhteistyö

   Koko Suomi leipoo -ohjelman finaalijaksossa nähtiin Marin leipomia nutella-kuppikakkuja. Onnittelut Marille 6. kauden kisan voitosta!

  • lime-mansikkaleivos
   Reseptiyhteistyö

   Koko Suomi leipoo -ohjelman finaalijaksossa Mari leipoi mm. herkullisia lime-mansikkaleivoksia. Onnittelut Marille 6. kauden kisan voitosta!