Valikko

Sima kuivahiivasta

Tiesitkö, että simaa voi valmistaa myös kuivahiivalla?

Sima kuivahiivasta

Raikas, itsetehty sima kruunaa vapun! Tiesitkö, että siman tekeminen onnistuu mainiosti myös kuivahiivalla?

Ainekset

4 lvettä
250 gfariinisokeria
250 gsokeria
1-2 sitruunaa
½ tlSunnuntai Kuivahiivaa

Lisäksi

rusinoita ja hienoa sokeria

Ohjeet

  1. Kiehauta puolet vedestä. Lisää joukkoon sokerit ja sekoita kunnes sokerit sulavat. Lisää loput vedestä.
  2. Pese sitruuna hyvin. Kuori se kuorimaveitsellä ohuelti valkoiseen osaan asti. Ota kuoret talteen. Purista sitruunasta mehu. Lisää mehu ja kuoret nesteeseen.
  3. Kun neste on + 42 asteista (reilusti kädenlämpöistä) ota nestettä noin 2 dl ja sekoita kuivahiiva siihen. Lisää nesteeseen sekoitettu kuivahiiva simaan ja sekoita hyvin.
  4. Peitä sima-astia kannella ja anna käydä seuraavaan päivään huoneenlämmössä.
  5. Pane puhtaisiin pulloihin rusinoita ja 1 tl sokeria. Siivilöi sima ja pullota. Sulje pullot löyhästi.
  6. Sima valmistuu huoneenlämmössä parissa, kolmessa päivässä. Viileässä valmistuminen vie 5-6 vuorokautta.

Jos haluat pienemmän tai isomman määrän, tuplaa tai puolita reseptin ainekset.

Tykkää (64)

    Jaa

    Kommentit

    • simasuu
      Aineksissa lukee 1 sitruuna mutta ohjeessa puhutaan sitruunoista?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos kommentistasi, simasuu. Ohje on nyt päivitetty. Sitruunoita voi käyttää niiden koosta riippuen 1-2 kappaletta. 🙂
    • Ikuinen vappu🎈
      Kerrankin ehti simat tulille ajoissa ennen vappua 😌 laitoin lisämausteeksi inkivääriä!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hienoa! Inkivääri on loistava lisä simaan, kiitos vinkin jakamisesta. Iloista vappua!😊
    • Ira
      Heippa, mitäs tarkoitat sanalla löyhästi?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Ira. Pulloja ei siis suljeta tiukasti kiinni, sillä käymisen myötä pulloihin muodostuu painetta. Voit kiertää korkin ensin kiinni, ja sen jälkeen noin puoli kierrosta takaisin auki. 🙂
    • Sp
      Hei,kuinka kauan pullot pitää olla löyhästi kiinni?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Sp. Pullot kannattaa pitää löyhästi suljettuna siihen asti, kunnes käyminen alkaa hiipumaan. Eli vielä useampi päivä jääkaapissakin. Pulloja kannattaa seurata, kun suljet korkit kokonaan. Jos pullot alkavat paisua tai juoma sihahtaa voimakkaasti avattaessa, kannattaa korkit jättää löyhästi. 🙂
    • Milja
      Mikä siman alkoholipitoisuus on suurin piirtein tuolla hiivamäärällä? Voiko antaa lapsille?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos kysymyksestäsi, Milja. Kotisiman alkoholipitoisuus voi vaihdella paljon. Tähän vaikuttavat muun muassa se, antaako siman seistä huoneenlämmössä vain yön yli vai pidempään, ja kuinka paljon pulloihin lisää sokeria. Ja tietysti se, kuinka kauan juoma on tekeytynyt pulloissa. Yleisohjeena sanoisin, että normaali ohjeella tehtyä simaa voi lapselle tarjota vapun juhlajuomana lasillisen tai pari. Janosuoma se ei ole ja isoina määrinä voi aiheuttaa vatsanväänteitäkin. Eli jos haluaa lapselle tarjota simaa enemmän, kannattaa ostaa alkoholitonta simaa. Iloista vappua!🌞
    • Ärjö
      Kuinka paljon rusinoita pitää laittaa
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Ärjö. Parikin rusinaa per pullo riittää. Rusinoiden tarkoitus on kertoa, että juoma on valmista, kun rusinat nousevat pintaan ja alkavat pullistua.
    • RIPSA
      Onko pakko laittaa kuoria, jos ei haluuu?🍋
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Heippa Ripsa. Sitruunankuoret antavat simalle makua, joten emme suosittele jättämään niitä pois. Mutta nämä ovat toki makuasioita. 😊
    • Ensikertalainen
      Miten on kun tekee kuivahiivasta 8L niin laitetaanko puolet enemmän kuivahiivaa eli kuivahiivan määrä olisi 1tl.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Moikka! Pahoittelut, että vastaamme pitkällä viiveellä. Myös hiivan määrä on hyvä kaksinkertaistaa, eli noin 1 tl. Mielummin kuitenkin hieman vajaa kuin reilu teelusikallinen. 😊
    • Ensikertalainen
      No jopa kirjoitin huolimattomasti, tietenkin on simasta kyse, tuijottelin samalla telkkua kun laitoin viestiä.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet