Anne-täytekeksi
Anne-täytekeksi
Koko Suomi leipoo -ohjelman teknisessä tehtävässä kilpailijat valmistivat Anne Kukkohovin inspiroimia täytekeksejä. Koko Suomi leipoo 6. kausi, 3. jakso; tekninen tehtävä. Kuvassa oleva resepti: Linnea
Keksitaikina
300 g | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
---|---|
¼ tl | suolaa |
150 g | kidesokeria |
2 | limen kuori raastettuna |
150 g | kylmää voita kuutioituna |
1 | kananmuna |
1 | keltuainen |
Täytemarmeladi
150 g | marjasekoitus (mansikoita, mustikoita ja vadelmia) |
---|---|
100 g | hillosokeria |
Pikeeri
300 g | tomusokeria |
---|---|
50-60 g | limen mehua |
elintarvikevärejä ja koristeita tarpeen mukaan |
Ohjeet
Keksit
Piirrä ja leikkaa pahvista oman näkemyksesi mukainen sapluuna Anne Kukkohovista, jota käytät keksimuottina. Sapluunan tulee olla iso, min. 15cm x 25cm.
Yhdistä kulhossa jauhot, suola, sokeri ja limen kuori.
Nypi kylmä voi joukkoon pienissä erissä, kunnes massa on murumaista.
Riko kananmunien rakenne ja sekoita muun keksitaikinan joukkoon.
Vaivaa kevyesti, kunnes taikina on tasaista.
Kääri taikina kelmuun ja laita vartiksi lepäämään jääkaappiin.
Kauli taikinasta levy ja leikkaa sapluunaa apuna käyttäen kaksi kappaletta Annen mallista keksiä
Paista
Marmeladi
Sulata ja kiehuta marjat kattilassa
Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen
Keitä seosta noin 20 minuuttia
Poraa valmis marmeladi sauvasekoittimille tasaiseksi ja jäähdytä
Kokoaminen
Levitä marmeladia pohjan päälle ohut tasainen kerros, nosta toinen pohja kanneksi marmeladin päälle.
Pikeeri
Siivilöi tomusokeri yleiskoneen kulhoon ja lisää limemehua tarpeeksi saavuttaaksesi halutun rakenteen.
Värjää pikeeri haluamasi väriseksi ja koristele jäähtyneistä kekseistä kauneimmat Annet ikinä!
Leivonta-aika: 1 tunti 15 minuuttia
Tarjoiluastia: Puulauta 30 x 40 cm
Tykkää (3)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti