Backbyn hätävarakakku

Backbyn hätävarakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa kilpailijat leipoivat Backbyn hätävarakakkuja. Koko Suomi leipoo 6. kausi, 2. jakso; tekninen tehtävä. Kuvassa oleva resepti: Pihla
Kuivakaapin tyhjennys -brownie
| 75 g | fariinisokeria |
|---|---|
| 75 g | sokeria |
| 3 | kananmunaa |
| 150 g | voita |
| 150 g | tummaa suklaata |
| 120 g | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 6 g | suolaa |
| ¾ tl | leivinjauhetta |
| 30 g | rouhittuja pähkinöitä |
| 100 g | pakastevadelmia |
| Käytä pohjassa lisäksi yhtä raaka-ainetta, jota käytät myös koristelussa. | |
| (Irtopohjavuoka n. 24 cm) |
Koristelu
| Valmista tarjolla olevista raaka-aineista haluamasi täytteet ja koristeet. Ole luova ja hullu! |
Ohjeet
- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Ruskista voi kattilassa ja kaada kuumana suklaan päälle, sekoita tasaiseksi ja siirrä sivuun.
- Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Nostele 1/3 munasokerivaahdosta hieman jäähtyneen suklaa-voiseoksen joukkoon, ja tämän jälkeen nostele seos takaisin 2/3 munasokerivaahdon joukkoon.
- Nostele tasaiseksi ja siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe massan joukkoon.
- Lopuksi sekoita vielä valitsemasi raaka-aine, pähkinät ja jäiset vadelmat massan joukkoon.
- Laita valmis massa irtopohjavuokaan ja paista n.18 – 20 minuuttia tai kunnes pohja on juuri ja juuri kypsynyt, mutta keskeltä vielä super kostea.
- Jäähdytä valmis pohja hyvin ennen käyttöä.
Leivonta-aika: 1 tunti 15 minuuttia
Tarjoiluastia: esimerkiksi Kastehelmi jalallinen kakkuvati 31,5 cm
Tykkää (5)


