Valikko

Gluteeniton sokerikakkupohja

Takuuvarma gluteeniton kakkupohja syntyy tällä ohjeella

Gluteeniton sokerikakkupohja

Täydellinen, gluteeniton sokerikakkupohja onnistuu helposti tällä ohjeella. Katso alta ohjeet erikokoisiin kakkupohjiin.

2 munan kakku, 10–13 cm vuokaan, 6 hlö

½ dlsokeria
1 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
½ tlleivinjauhetta

3 munan kakku, 15–18 cm vuokaan, 9 hlö

¾ dlsokeria
1 ½ dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
½ tlleivinjauhetta

4 munan kakku, 20–24 cm vuokaan, 12 hlö

1 dlsokeria
2 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta

5 munan kakku, 22–25 cm vuokaan, 15 hlö

1 ¼ dlsokeria
2 ½ dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta

6 munan kakku, 24–26 cm vuokaan, 18 hlö

1 ½ dlsokeria
3 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 ½ tlleivinjauhetta

8 munan kakku, 26–28 cm vuokaan, 24 hlö

2 dlsokeria
4 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
2 tlleivinjauhetta

Vuokaan

Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
gluteenittomia korppujauhoja

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun sen pinnalle jää hetkeksi kuvio vatkaimista vaahtoa valuttaessa.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Jos korvaat osan jauhoista perunajauhoilla, mittaa kuivat aineet samaan mittaan, jotta jauhojen yhteismäärä on oikea (esimerkiksi 4 munan kakkuun tulee yhteensä 2 dl jauhoja). Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
  3. Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista kakkupohjaa uunin alatasossa. Paista 2-4 munan kakkua noin 30 minuuttia, 5-8 munan kakkua noin 40 minuuttia. Voit varmistaa kakun kypsyyden cocktailtikulla: jos tikku jää kuivaksi, on kakku kypsä. Kumoa kakkupohja vasta hieman jäähtyneenä.

Tykkää (98)

    Jaa

    Kommentit

    • EväsHelmi
      Ihan paras ohje❤
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos, EväsHelmi!❤️
    • Jp
      Minä tein pari kakkupohjaa tuolla ja molemmat pohjat eivät onnistuneet 🤔, yleensä pohjat aina onnistunut.. Mikäköhän meni pieleen?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Jp. Ikävä kuulla, että pohjat ovat epäonnistuneet. Artikkelistamme Menikö pieleen? -löytyy mahdollisia syitä, mitkä voivat aiheuttaa sokerikakkuleivonnaisen epäonnistumisen. Suosittelen lukemaan artikkelin sivujemme Inspiraatio välilehden alta. 🙂
    • Sartsa
      Mulla kakkupohja onnistui tosi hyvin 😁
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hienoa, mukava kuulla! 🙂
    • Jens
      Tein täysin ohjeen mukaan…..ja lässähti loppuvaiheessa….
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Onpa harmillista, että kakkupohja on lässähtänyt. Suosittelen lukemaan nämä sivuiltamme löytyvät vinkit: https://sunnuntai.fi/inspiraatio/sokerikakkutaikina-nain-onnistut. 😊
    • Carita
      Miksi gluteiinittomat jauhot täytyy varovasti nostellen sekoittaa taikinaan eikä vatkaimella tasaiseksi? Olen käsittänyt tuon nostelun liittyvän vehnäjauhoon ja siinä olevaan sitkoon? Näissä jauhoissa sitä sitkoa kai ei ole?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Carita, Jauhot sekoitetaan varovasti munavaahdon joukkoon, ettei sen kuohkeus kärsi.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet