Appelsiini-suklaakakku
Appelsiini-suklaakakku
Tumma suklaa ja appelsiini täydentävät täydellisesti toisiaan Koko Suomi Leipoo -voittaja Mari Pihlajamäen herkullisessa joulukakussa. Anna kakun tekeytyä yön yli jääkaapissa ja nauti ihanan mehevästä lopputuloksesta.
Appelsiini-suklaakakku
4 kpl | kananmuna |
---|---|
250 g | sokeri |
230 g | Sunnuntai leivontamargariini |
2 kpl | pieni appelsiini (1,5 dl appelsiinimehu + appelsiininkuoriraaste) |
4,5 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhot |
1,5 tl | leivinjauhe |
2 rkl | tumma kaakaojauhe |
0,5 dl | maito |
50 g | tumma suklaa |
Suklaakuorrute
200 g | tumma suklaa |
---|---|
100 g | Sunnuntai leivontamargariini |
Ohjeet
• Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (noin 2,4 litrainen vuoka).
• Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi yleiskoneella tai vatkaimella. Sulata leivontamargariini, jätä odottamaan.
• Pese ja raasta appelsiineista kuori erilliseen kulhoon. Purista appelsiinimehua noin 1,5 dl sulatetun margariinin joukkoon.
• Yhdistä erikoisvehnäjauhot sekä leivinjauhe keskenään. Rouhi suklaa veitsellä.
• Lisää jauhoseos sekä margariinisoes vuorotellen kolmessa osassa muna-sokerivaahtoon aina välissä varovasti nuolijalla käännellen. Ota taikinasta noin 150 g erilliseen kulhoon ja lisää sekaan kaakaojauhe, maito sekä suklaarouhe. Lisää appelsiininkuoriraaste isompaan vaaleaan taikinaerään ja kääntele tasaiseksi.
• Kaada vaaleaa taikinaa vuoan pohjalle, lusikoi tummaa taikinaa tämän päälle. Lisää jälleen hieman vaaleaa ja loput tummat. Kaada loput vaaleat taikinat viimeisenä. Painele haarukalla kevyesti taikinaan ”koloja”.
• Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia uunin tehosta riippuen, kokeile kakun kypsyys tikulla, kun taikinaa ei jää tikkuun kakku on valmis. Anna jäähtyä hetki vuoassa, kumoa vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan.
.…
• Valmista suklaakuorrute. Mittaa aineet kattilaan. Sekoittele kunnes seos on kokonaan sulanut.
• Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.
Tykkää (16)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti