Pehtoorin pusupullat
Pehtoorin pusupullat
Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat leipoivat Pehtoorin pusupullia. Koko Suomi Leipoo 6. kausi, 1. jakso; tekninen tehtävä. Kuvassa oleva resepti: Linnea
Pullataikina
175 g | täysmaitoa |
---|---|
400 g | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
70 g | kidesokeria |
70 g | voita huoneenlämpöisenä |
8 g | rouhittua kardemummaa |
25 g | tuorehiivaa |
6 g | suolaa |
1 | kananmuna |
Lemoncurd
1 | sitruunan mehu + kuori raastettuna |
---|---|
160 g | tomusokeria |
1 | kananmuna |
½ rkl | maizenaa |
40 g | voita |
Vadelmahillo
125 g | pakastevadelmia |
---|---|
60 g | hillosokeria |
2 tl | vettä |
Voitelu
1 | kananmuna |
---|
Koristelu
voisulaa ja sokeria |
Ohjeet
Lemon curd
Yhdistä kattilassa sitruunan mehu ja kuori, tomusokeri, maizena ja kananmuna.
Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä, kunnes seos sakenee.
Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi.
Jäähdytä.
Sekoita rakenne auki ennen käyttöä ja laita pursotinpussiin.
Vadelmahillo
Sulata vadelmat ja kiehauta kattilassa veden kanssa.
Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä hiljalleen koko ajan poristen 15-20 minuuttia.
Jäähdytä kylmäksi ennen käyttöä.
Pullataikina ja pullat
Yhdistä kaikki pullataikinan ainekset yleiskoneen kulhossa ja vaivaa ensin viisi minuuttia hiljaisella teholla.
Nosta tehoja hieman ja vaivaa vielä noin 8-10 minuuttia, kunnes taikinassa on hyvä sitko.
Siirrä taikina sivuun hetkeksi liinan alle lepäämään.
Jaa levännyt taikina 10 palaan.
Pyörittele palloiksi ja anna kohota, kunnes pallot ovat saaneet noin 50% volyymia lisää
Kaulitse pallo soikeaksi ja keskeltä ohueksi siten, että etu- ja takareuna jää paksuksi
Pursota pullan keskelle lemoncurdia ja vadelmahilloa
Taita soikio kaksinkerroin. Voit kevyesti painaa reunan lautasella kiinni.
Kohota pullia, kunnes ne ovat suurin piirtein tuplanneet volyymin
Voitele pullat kauttaaltaan kananmunalla.
Paista pullia 225-asteisessa uunissa n.10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
Kasta hieman jäähtyneet pullien pusureunat voisulassa ja kidesokerissa.
Leivonta-aika: 1 tunti 30 minuuttia
Tarjoiluastia: esimerkiksi Raami ovaali 35 cm
Tykkää (8)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti