Banana Bread eli banaanileipä

Banana bread eli banaanileipä
Jos hedelmäkoristasi löytyy muutama tummeneva banaani, hyödynnä ne herkulliseen banaanileipään. Amerikkalainen klassikkoherkku sopii aamiaiselle tai vaikka kahvipöytään kuivakakun sijaan.
Ainekset
| 80 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
|---|---|
| 3+1 | kypsää banaania |
| ½ tl | suolaa |
| 1 tl | kanelia |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 | muna |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1 dl | Elovena Kaurahiutaleita |
| 2 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 175 asteeseen. Voitele leipävuoka öljyllä.
- Sulata margariini kattilassa tai mikrossa.
- Soseuta kolme banaania haarukalla tai sauvasekoittimella ja yhdistä kulhossa hieman jäähtyneen margariinin kanssa.
- Sekoita joukkoon suola, kaneli, sokerit ja muna. Lisää tämän jälkeen kaurahiutaleet ja ruokasooda.
- Lopuksi lisää taikinaan vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja halkaise pinnalle yksi banaani.
- Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia.
Lisää taikinaan 1 dl pähkinöitä tai suklaata rouhittuna.
Tykkää (14)




