Valikko

Banana Bread eli banaanileipä

Hyödynnä tummuneet banaanit herkullisessa banana breadissa eli banaanileivässä

Banana bread eli banaanileipä

Jos hedelmäkoristasi löytyy muutama tummeneva banaani, hyödynnä ne herkulliseen banaanileipään. Amerikkalainen klassikkoherkku sopii aamiaiselle tai vaikka kahvipöytään kuivakakun sijaan.

Ainekset

80 gSunnuntai Leivontamargariinia
3+1 kypsää banaania
½ tlsuolaa
1 tlkanelia
1 dlfariinisokeria
1 tlvaniljasokeria
1 muna
1 tlruokasoodaa
1 dlElovena Kaurahiutaleita
2 ½ dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 175 asteeseen. Voitele leipävuoka öljyllä.
  2. Sulata margariini kattilassa tai mikrossa.
  3. Soseuta kolme banaania haarukalla tai sauvasekoittimella ja yhdistä kulhossa hieman jäähtyneen margariinin kanssa.
  4. Sekoita joukkoon suola, kaneli, sokerit ja muna. Lisää tämän jälkeen kaurahiutaleet ja ruokasooda.
  5. Lopuksi lisää taikinaan vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja halkaise pinnalle yksi banaani.
  6. Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia.

Lisää taikinaan 1 dl pähkinöitä tai suklaata rouhittuna.

Tykkää (11)

    Jaa

    Kommentit

    • Leipuri
      Onpa herkullisen näköinen banaanileipä! 😍
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos kommentistasi, Leipuri! 🙂
    • Kokeilu
      Hei , piti päästä melkein mustista banaaneista eroon, leipä tuli kivasti vuokassa valmiiksiHyvää alkanutta vuotta
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos kommentista. Tämä on loistava tapa hyödyntää ylikypsäksi menevät banaanit. Hyvää uutta vuotta! 🙂
    • Meillä tykätään!
      Tehnyt useamman kerran. Teen jälleen, puoliso tykkää kovasti. Maistuu minullekin, todella hyvää. Sopivan makeaa, käytän fariinisokerin tilalla kookossokeria.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Oikein ihana kuulla, että Teillä Tykätään!💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet