Valikko

Bao bun höyrysämpylät

Gua Bao -sämpylät

Bao bun höyrysämpylät

Aasialaiset bao bunit eli höyrysämpylät on helppo valmistaa itse. Täytä makusi mukaan ja herkuttele.

Ainekset

4 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
1 tlSunnuntai Kuivahiivaa
1 tlruokasoodaa
2 dlvettä
1 rklsokeria
¼ tlsuolaa
2 rklrypsiöljyä

Voiteluun

rypsiöljyä

Lisäksi

bambu höyrytyskori tai kattila ja siivilä

Ohjeet

  1. Sekoita kulhossa jauhot, kuivahiiva ja ruokasooda.
  2. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (42 asteiseksi) ja sekoita joukkoon sokeri, suola sekä rypsiöljy.
  3. Lisää neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Alusta taikinaa kädellä, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa ½ – 1 dl jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota 45 minuuttia.
  4. Kumoa taikina työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Muotoile taikina tangoksi ja jaa 12 yhtä suureen palaan. Pyöritä taikinat ensin palloiksi ja kaulitse sitten soikioiksi. Voitele taikinapalojen pinta öljyllä ja taita palat kahtia. Nosta leivinpaperin päälle ja anna kohotan 15 minuuttia.
  5. Leikkaa leivinpaperista jokainen sämpylä omaksi irralliseksi palakseen. Jos käytät bambukoria, kiehauta vesi wokkipannulla, ja jos käytät siivilää, kiehauta pieni määrä vettä kattilassa. Kori/siivilä ei saa osua veteen.
  6. Nosta sämpylät leivinpaperin kanssa koriin/siivilään. Kypsennä sämpylät muutamassa erässä höyryttämällä kannen alla noin 10 minuuttia. Taikina ei saa olla raakaa, mutta älä päästä myöskään ylikypsäksi, jotta sämpylät pysyvät pehmeinä. Tarkkaile, että vesi ei pääse loppumaan pannulta/kattilasta ja lisää aina tarvittaessa.
  7. Täytä lämpimät sämpylät makusi mukaan esimerkiksi paistetulla halloum-juustolla, pikkelöidyllä porkkanalla, ruskistetulla sipulilla sekä tulisella majoneesilla ja korianterilla.

Voit pakastaa osan sämpylöistä kypsentämättöminä myöhempää käyttöä varten.

Tykkää (4)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti