Cappuccino- ja limekeksit
Cappuccino- ja limekeksit
Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden kolmannessa jaksossa Iida loihti taidonnäytetehtävässä muumi-teemaiset cappuccino- ja limekeksit. Kuva: Saku Tiainen
Keksitaikina: lime- ja cappuccinokeksit
250 g | voita |
---|---|
3 dl | sokeria |
2 | kananmunaa |
8 dl | Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja |
3 tl | vaniljasokeria |
1 | lime |
1 ps | kaakao-cappuccino pikakahvia |
50 g | tummaa suklaata |
Lisäksi
5 | isoa grillitikkua |
---|
Suklaaganache
1 dl | kuohukermaa |
---|---|
200 g | maitosuklaata |
Pikerii
3 | valkuaista |
---|---|
1 rkl | sitruunamehua |
10 dl | tomusokeria |
pastaväriä (valkoista, vaaleanpunaista, lilaa, vaaleansinistä, vihreää) |
Itse tehty lasi
1½ dl | isomaltoosia |
---|
Ohjeet
Keksit
Raasta lime ja purista mehu. Rouhi suklaa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita huolellisesti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina puoliksi. Lisää toiseen osaan raastettu limen kuori ja mehu, toiseen kaakao-cappuccino pikakahvijauhe ja rouhittu suklaa.
Kaulitse keksitaikinat noin 0,7cm paksuksi. Paina muotilla taikinasta 6 kpl taikurinhattuja, 3kpl pilviä ja 3 kpl tulppaaneita. Laita tulppaaneihin isot grillitikut keskelle keksiä niin, että grillitikun pää ei tule toisesta päästä läpi. Vie muotoutuneet taikinat hetkeksi kylmään. Laita uuni lämpenemään. Paista uunissa 200 asteessa noin 8min. Tarkkaile paistumista.
Suklaaganache
Lämmitä kerma ja suklaa mikrossa niin, että suklaa sulaa. Vie seos kylmään ja sekoita kuohkeaksi jäähdyttyä. Pursota ganache keksien väliin kauniisti.
Pikerii
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Vatkaa, kunnes pikeeri on tasaista ja paksua. Jaa massa 4 osaan ja värjää osat (vaaleanpunaiseksi, vihreäksi, vaaleansiniseksi ja violetiksi). Levitä pikeeri veitsellä pikkuleipien päälle tai pursottamalla. Tee myös taikurin hattuun tulevat strösselit tästä pikeeristä.
Itse tehdyt strösselit
Pursota ylijäämäpikeereistä viivoja leivinpaperille. Anna niiden kuivua koviksi. Kuivuttua rytistä leivinpaperi ruttuun ja kaada strösselit kulhoon.
Itse tehty lasi
Lämmitä isomaltoosi pannulla/kattilassa noin 170 asteiseksi. Anna jäähtyä hetki ja kaada silikonialustan päällä olevan taikurinhattuun tehdyn kokon sisälle.
Tykkää (3)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti