Valikko

Cappuccino- ja limekeksit

Koko Suomi Leipoo, Iida capuccino- ja limekeksit

Cappuccino- ja limekeksit

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden kolmannessa jaksossa Iida loihti taidonnäytetehtävässä muumi-teemaiset cappuccino- ja limekeksit. Kuva: Saku Tiainen

Keksitaikina: lime- ja cappuccinokeksit

250 gvoita
3 dlsokeria
2 kananmunaa
8 dlSunnuntai erikoisvehnäjauhoja
3 tlvaniljasokeria
1 lime
1 pskaakao-cappuccino pikakahvia
50 gtummaa suklaata

Lisäksi

5 isoa grillitikkua

Suklaaganache

1 dlkuohukermaa
200 gmaitosuklaata

Pikerii

3 valkuaista
1 rklsitruunamehua
10 dltomusokeria
pastaväriä (valkoista, vaaleanpunaista, lilaa, vaaleansinistä, vihreää)

Itse tehty lasi

dlisomaltoosia

Ohjeet

Keksit
Raasta lime ja purista mehu. Rouhi suklaa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita huolellisesti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina puoliksi. Lisää toiseen osaan raastettu limen kuori ja mehu, toiseen kaakao-cappuccino pikakahvijauhe ja rouhittu suklaa.

Kaulitse keksitaikinat noin 0,7cm paksuksi. Paina muotilla taikinasta 6 kpl taikurinhattuja, 3kpl pilviä ja 3 kpl tulppaaneita. Laita tulppaaneihin isot grillitikut keskelle keksiä niin, että grillitikun pää ei tule toisesta päästä läpi. Vie muotoutuneet taikinat hetkeksi kylmään. Laita uuni lämpenemään. Paista uunissa 200 asteessa noin 8min. Tarkkaile paistumista.

Suklaaganache
Lämmitä kerma ja suklaa mikrossa niin, että suklaa sulaa. Vie seos kylmään ja sekoita kuohkeaksi jäähdyttyä. Pursota ganache keksien väliin kauniisti.

Pikerii
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Vatkaa, kunnes pikeeri on tasaista ja paksua. Jaa massa 4 osaan ja värjää osat (vaaleanpunaiseksi, vihreäksi, vaaleansiniseksi ja violetiksi). Levitä pikeeri veitsellä pikkuleipien päälle tai pursottamalla. Tee myös taikurin hattuun tulevat strösselit tästä pikeeristä.

Itse tehdyt strösselit
Pursota ylijäämäpikeereistä viivoja leivinpaperille. Anna niiden kuivua koviksi. Kuivuttua rytistä leivinpaperi ruttuun ja kaada strösselit kulhoon.

Itse tehty lasi
Lämmitä isomaltoosi pannulla/kattilassa noin 170 asteiseksi. Anna jäähtyä hetki ja kaada silikonialustan päällä olevan taikurinhattuun tehdyn kokon sisälle.

 

Tykkää (3)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet