Valikko

Churrot

Sunnuntai churrot

Churrot

Espanjalaiset munkit eli churrot herkutellaan lämpiminä suklaisen dipin kanssa.

Taikina

2 ½ dlvettä
50 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 rklsokeria
¼ tlsuolaa
2 ½ dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 munaa
½ sitruunan raastettu kuori

Paistamiseen

1 lrypsiöljyä

Pinnalle

1 dlsokeria
1 tlkanelia

Kaakao-hasselpähkinädippi

1 dlkuohukermaa
1 dlkaakao-hasselpähkinälevitettä (esim. Nutella)

Ohjeet

  1. Kiehauta kattilassa vesi, margariini, sokeri ja suola. Pienennä lieden lämpöä ja lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Kun taikina muodostaa pallon, sammuta liesi ja nosta kattila sivuun jäähtymään.
  2. Taikinan jäähtyessä raasta puolikkaan sitruunan kuori valmiiksi ja laita paistoöljy lämpenemään kattilaan. Sekoita sokeri ja kaneli laakeaan kulhoon tai lautaseen.
  3. Lisää hieman jäähtyneeseen taikinaan sähkövatkaimella vatkaten munat sekä sitruunankuoriraaste. Laita taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
  4. Kun rypsiöljy on 175-180 asteista, purista muutama taikinapötkö kerrallaan kypsymään. Käytä taikinan katkaisemisessa saksia. Paista noin 2 minuuttia per puoli. Nosta kypsät churrot talouspaperin päälle kulhoon ja pyöräytä kaneli-sokeriseoksessa.
  5. Lämmitä nutelladippi kattilassa keskilämmöllä ja tarjoa lämpimien churrojen kanssa.

Tykkää (20)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet