Valikko

Focaccia-leipä

Koko Suomi leipoo Focaccia-leipä

Focaccia-leipä

Koko Suomi leipoo -sarjan 9. kauden yhdeksännessä jaksossa loihdittiin upeita focaccia-tauluja. Kuvaaja Saku Tiainen.

Focaccia

420 mlvettä, kädenlämpöinen
12 gkuivahiivaa
1 tlsokeria
n. 500 g(n.8 dl) Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
12 g(n. 2 tl) suolaa
30 mloliiviöljyä

Voiteluun

Oliiviöljyä

Koristeet (oman maun mukaan)

Paprika
Erilaiset sipulit
Tomaatti
Retiisi
Kesäkurpitsa
Munakoiso
Lehtikaali
Oliivi
Parsa
Tuoreita yrttejä

Viimeistelyyn

Oliiviöljy
Merisuola

Ohjeet

FOCACCIA: Sekoita kulhossa vesi, sokeri kuivahiiva ja 200 g vehnäjauhoja. Peitä kulho muovilla tai kelmulla ja jätä lämpimään paikkaan vähintään 15 minuutiksi. Sekoita joukkoon loput vehnäjauhot ja vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi suola ja öljy ja vaivaa taikina niin, että se on hyväsitkoinen ja löysähkö. Laita taikina oliiviöljyllä voideltuun kulhoon, peitä muovilla ja kohota. Voitele uunivuoka (30 x 40 cm) oliiviöljyllä tai voit laittaa vuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperin, jonka voitelet oliiviöljyllä. Levitä taikina varovasti vuokaan. Anna kohota muovin alla peitettynä.

KORISTELU JA PAISTAMINEN: Painele taikinaan sormilla kuoppia. Halutessasi voit laittaa focaccian pinnalle suolaa myllystä. Voitele pinta oliiviöljyllä. Tee takapöydällä olevista kasviksista näyttävä taulu focaccian päälle. Esivalmistele kasviksia tarvittaessa. Voitele leivän pinta tarvittaessa oliiviöljyllä. Laita uunin pohjalle vesikuppi tai suihkuta uuniin vettä paiston alussa. Paista focacciaa 225 – 250 asteisessa uunissa 20 – 25 minuuttia.

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet