Gluteeniton fenkolipiirakka
Gluteeniton fenkolipiirakka
Mehevä, gluteeniton fenkolipiirakka hurmaa makupaletillaan. Tämä kasvispiirakka sopii täydellisesti esimerkiksi illanistujaisiin.
Pohja
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
3 ½ dl | Sunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoa |
1 dl | juustoraastetta |
1 dl | kylmää vettä |
Täyte
450 g | fenkolia (kp* 350 g) |
---|---|
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
1 ½ rkl | hunajaa |
1 rkl | silputtua tuoretta rosmariinia |
200 g | kermaviiliä |
2 | munaa |
100 g | raejuustoa |
½ tl | suolaa |
¼ tl | valkopippuria |
100 g | puolitettuja kirsikkatomaatteja |
*käyttöpaino |
Ohjeet
- Nypi pehmeä margariini, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun pyöreän (noin 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla.
- Esipaista pohjaa 200-asteisen kiertoilmauunin alatasolla 10 minuuttia.
- Pese ja viipaloi fenkolit ohuiksi viipaleiksi (myös varret).
- Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi.
- Kuullota fenkoleita ja sipuleita öljyssä paistinpannulla ensin kovemmalla lämmöllä ja hauduta sitten noin 10 minuuttia keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Mausta hunajalla, suolalla ja rosmariinilla. Tarkista maku. Kaada täyte pohjan päälle.
- Sekoita kermaviilin joukkoon munat, raejuusto ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle. Levitä päälle puolitetut kirsikkatomaatit.
- Paista 200-asteisen kiertoilmauunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Tykkää (35)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti