Valikko

Gluteeniton halloweenkakku

Hurjan herkullinen halloweenkakku koristellaan teeman mukaisesti marenkikummituksilla ja vaahtokarkkiseitillä

Gluteeniton halloweenkakku

Gluteeniton halloweenkakku kätkee sisäänsä mehevän red velvet kakun.

Pohja

4 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1/2 dlkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
1/2 tlsuolaa
2 tlvanilliinisokeria
3 dlpiimää
125 gSunnuntai Leivontamargariinia
3 dlsokeria
2 munaa
1 dlrypsiöljyä
1 tlomenaviinietikkaa

Täyte ja kuorrute

100 gvoita huoneenlämpöisenä
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 dltomusokeria
2 tlvanilliinisokeria
oranssia pastaväriä

Haamumarengit

2 valkuaista
1 dlsokeria
1 tlperunajauhoja
1/2 tlsitruunamehua
3 palaasuklaata

Vaahtokarkkiseitti

50 gvalkoisia isoja vaahtokarkkeja

Ohjeet

  1. Yhdistä kuivat aineet. Ota piimä huoneenlämpöön.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 minuutin ajan. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita tämän jälkeen joukkoon öljy ja etikka.
  3. Kääntele taikinaan muutamissa erissä kuivat aineet ja piimä vuorotellen, sekoita mahdollisimman vähän. Aloita ja lopeta kuivilla aineilla.
  4. Pingota leivinpaperi kahden irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjille ja voitele reunat. Kaada taikina vuokiin ja pasta 175 asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.
  5. Valmista täyte. Yhdistä huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto ja vatkaa seosta muutaman minuutin ajan. Lisää sokerit ja oranssi väri, vatkaa sileäksi.
  6. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja levitä täytettä kakun väleihin sekä pinnalle.
  7. Aloita haamumarenkien valmistus vatkaamalla valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Ole tarkkana, että valkuaisten joukkoon ei pääse lainkaan keltuaista. Lisää puolet sokerista pienissä erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita perunajauhot jäljellä olevaan sokeriin ja lisää vaahtoon jälleen pienissä erissä. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Pursota vaahto leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista 90 asteisen uunin keskitasolla 1 ½ tuntia. Sammuta uuni ja anna marenkien tekeytyä jälkilämmössä 2-3 tuntia. Sulata suklaa mikrossa ja piirrä haamuille silmät ja suu coctailtikulla. Säilytä marengit rasiassa huoneenlämmössä.
  8. Tee seitit kakun pintaan sulattamalla vaahtokarkkeja mikrossa 20-30 sekunnin ajan mikron tehoista riippuen. Vaahtokarkkien tulee pehmetä vain osittain, ei sulaa kokonaan. Ota vaahtokarkkimassaa kaksin käsin, venytä käsien välillä ja levitä seitteinä kuorrutteen päälle.
  9. Viimeistele koristelu haamumarengeilla.

Voit valmistaa haamumarengit jo useamman päivän aiemmin ja säilyttää esimerkiksi pahvirasiassa huoneenlämmössä. Kakun koristelusta ylijääneet marengit voi tarjoillaa sellaisenaan.

Tykkää (10)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet