Valikko

Gluteeniton pepperoni-paprikapiirakka

Gluteenittoman suolaisen piirakan täytteenä maistuvat mm. paprika ja pepperoni

Gluteeniton pepperoni-paprikapiirakka

Suolaisella pepperonipiirakalla kelpaa herkutella viikonlopun leffaillassa tai kisastudiossa. Rahka tuo mehevyyttä sekä pohjaan että täytteeseen ja taittaa sopivasti piirakan mausteisuutta.

  • 8-12 palaa
  • Alle 60 min
  • Gluteeniton

Pohja

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
3 ½ dlSunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoa
½ tlsuolaa
½ prkmaitorahkaa (á 250 g)
1 rklkylmää vettä
1 dljuustoraastetta

Täyte

1 suippopaprika
pala punaista chiliä
100 gkirsikkatomaatteja
70 gpepperonisalamia
½ ruukkuabasilikaa (tai 1 rkl kuivattua)
½ prkmaitorahkaa (á 250 g)
1 dlmaitoa
2 munaa
¼ tlmustapippuria ja paprikajauhetta
2 dljuustoraastetta

Ohjeet

  1. Mittaa kulhoon jauhot ja suola ja nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää rahka, vesi ja juustoraaste ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
  3. Pilko paprika, chili ja kirsikkatomaatit. Silppua basilika. Levitä kasvikset ja pepperonisalamit pohjan päälle.
  4. Sekoita rahka, maito, munat, mausteet ja juustoraaste keskenään. Kaada seos täytteiden päälle.
  5. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tykkää (5)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet