Valikko

Gluteeniton poro-punajuuripiirakka

Gluteeniton poro-punajuuripiirakka

Gluteeniton poro-punajuuripiirakka

Suolainen poropiirakka punajuurella sopii täydellisesti talviseen kahvipöytään ja illanistujaisiin. Mehevä piirakkapohja leivotaan kotimaisesta gluteenittomasta kaurajauhosta.

Pohja

3 dlSunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoja
100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlemmentaljuustoraastetta
1 rklvettä

Täyte

1-2 punajuurta (200 g)
1 ½ dlvettä
150 gpororouhetta
1 rklöljyä
½ rkltuoretta rosmariinia
100 gpiparjuurituorejuustoa
200 gkermaviiliä
1 dlkuohukermaa
2 munaa
¼ tlvalkopippuria

Ohjeet

  1. Nypi kaurajauho, kylmä kuutioitu margariini ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta piirakkapohja jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.
  3. Kuori ja kuutioi punajuuret. Lisää kuumalle pannulle punajuuret ja vesi ja keitä keskilämmöllä. Kun vesi on haihtunut, lisää pororouhe ja öljy. Paista muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon hienonnettu rosmariini.
  4. Levitä piparjuurituorejuusto piirakkapohjan päälle. Levitä päälle punajuuri-poroseos. Yhdistä erillisessä kulhossa kermaviili, kuohukerma, munat ja valkopippuri, ja kaada seos piirakan pinnalle.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Tykkää (2)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet