Gluteeniton poro-punajuuripiirakka

Gluteeniton poro-punajuuripiirakka
Suolainen poropiirakka punajuurella sopii täydellisesti talviseen kahvipöytään ja illanistujaisiin. Mehevä piirakkapohja leivotaan kotimaisesta gluteenittomasta kaurajauhosta.
Pohja
| 3 dl | Sunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoja |
|---|---|
| 100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
| 1 dl | emmentaljuustoraastetta |
| 1 rkl | vettä |
Täyte
| 1-2 | punajuurta (200 g) |
|---|---|
| 1 ½ dl | vettä |
| 150 g | pororouhetta |
| 1 rkl | öljyä |
| ½ rkl | tuoretta rosmariinia |
| 100 g | piparjuurituorejuustoa |
| 200 g | kermaviiliä |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 2 | munaa |
| ¼ tl | valkopippuria |
Ohjeet
- Nypi kaurajauho, kylmä kuutioitu margariini ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta piirakkapohja jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.
- Kuori ja kuutioi punajuuret. Lisää kuumalle pannulle punajuuret ja vesi ja keitä keskilämmöllä. Kun vesi on haihtunut, lisää pororouhe ja öljy. Paista muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon hienonnettu rosmariini.
- Levitä piparjuurituorejuusto piirakkapohjan päälle. Levitä päälle punajuuri-poroseos. Yhdistä erillisessä kulhossa kermaviili, kuohukerma, munat ja valkopippuri, ja kaada seos piirakan pinnalle.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Tykkää (22)




