Gluteeniton poro-punajuuripiirakka
Gluteeniton poro-punajuuripiirakka
Suolainen poropiirakka punajuurella sopii täydellisesti talviseen kahvipöytään ja illanistujaisiin. Mehevä piirakkapohja leivotaan kotimaisesta gluteenittomasta kaurajauhosta.
Pohja
3 dl | Sunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoja |
---|---|
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
1 dl | emmentaljuustoraastetta |
1 rkl | vettä |
Täyte
1-2 | punajuurta (200 g) |
---|---|
1 ½ dl | vettä |
150 g | pororouhetta |
1 rkl | öljyä |
½ rkl | tuoretta rosmariinia |
100 g | piparjuurituorejuustoa |
200 g | kermaviiliä |
1 dl | kuohukermaa |
2 | munaa |
¼ tl | valkopippuria |
Ohjeet
- Nypi kaurajauho, kylmä kuutioitu margariini ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta piirakkapohja jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.
- Kuori ja kuutioi punajuuret. Lisää kuumalle pannulle punajuuret ja vesi ja keitä keskilämmöllä. Kun vesi on haihtunut, lisää pororouhe ja öljy. Paista muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon hienonnettu rosmariini.
- Levitä piparjuurituorejuusto piirakkapohjan päälle. Levitä päälle punajuuri-poroseos. Yhdistä erillisessä kulhossa kermaviili, kuohukerma, munat ja valkopippuri, ja kaada seos piirakan pinnalle.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Tykkää (21)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti