Gluteenittomat kauraohukaiset

Gluteenittomat kauraohukaiset
Gluteenittomat kauraletut valmistuvat helposti Sunnuntain Gluteenittomasta Täysjyväkaurajauhosta.
Ainekset
5 dl | maitoa |
---|---|
2 ½ dl | Sunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoa |
½ tl | suolaa |
2 | munaa |
¼ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Paistamiseen
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Ohjeet
- Vatkaa jauhot maitoon. Lisää suola. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Lisää munat ja Sunnuntai Juokseva.
- Paista taikinasta kuumassa ohukais- tai paistinpannussa ohuita lettuja. Tarjoa lämpiminä hillon ja kermavaahdon kanssa.
Kauraletut vaativat malttia paistettaessa ja hieman pidemmän paistoajan kuin peinteiset vehnäletut, jotta kääntäminen onnistuu helposti. Myös taikinan turvottaminen on tärkeä vaihe. Ja jos lopputaikinan osalta tuntuu, että taikina on paksuuntunut liikaa, voi joukkoon lisätä hieman vettä.
Tykkää (73)
Kommentit
Jätä kommentti