Valikko

Gluteenittomat kauraohukaiset

Gluteenittomat kauraletut valmistuvat helposti Sunnuntain Gluteenittomasta Täysjyväkaurajauhosta

Gluteenittomat kauraohukaiset

Gluteenittomat kauraletut valmistuvat helposti Sunnuntain Gluteenittomasta Täysjyväkaurajauhosta.

Ohjeet

  1. Vatkaa jauhot maitoon. Lisää suola. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
  2. Lisää munat ja Sunnuntai Juokseva.
  3. Paista taikinasta kuumassa ohukais- tai paistinpannussa ohuita lettuja. Tarjoa lämpiminä hillon ja kermavaahdon kanssa.

Tykkää (54)

    Jaa

    Kommentit

    • NAM
      Kuulostaa helpolta ja herkulliselta.
    • Kiitos palautteesta, mukava kuulla!
    • Marketta
      Onko kaurajauho luontaisesti gluteeniton.
    • Laiska
      Onnistuskohan pannukakkua?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei! Pannukakun saa valmistettua samoista raaka-aineista hieman eri suhteilla. Käytä pellilliseen pannukakkua 7 dl maitoa, 3 dl Sunnuntai Täysjyväkaurajauhoa, 1 tl suolaa, 3 munaa ja 1/2 dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta. Valmista kohdat 1. ja 2. lettuohjeen mukaisesti. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Herkuttele esimerkiksi hillon ja kermavaahdon kanssa 🙂
    • Vvmk
      No ei kyllä lättyinä onnistu
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Ikävä kuulla, että lätyt eivät ole onnistuneet. Kauraletut vaativat hieman pidemmän paistoajan, kuin peinteiset vehnäletut, jotta kääntäminen onnistuu helposti. Myös taikinan turvottaminen on tärkeä vaihe. Ja jos lopputaikinan osalta tuntuu, että taikina on paksuuntunut liikaa, voi joukkoon lisätä hieman vettä. 🙂
    • Johanna
      Ihanasti onnistui. Paistoin hitaalla lämmöllä. ❤
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Mukava kuulla, Johanna. Kauraletut vaativat malttia paistettaessa. 🙂💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet