Gluteenittomat suklaacookie-keksit
Gluteenittomat suklaacookie-keksit
Nämä suklaakeksit katoavat keksipurkista alta aikayksikön. Voit vaihdella makua korvaamalla tumman suklaan valkosuklaalla ja lisäämällä taikinaan kuivattuja hedelmiä tai rouhittuja pähkinöitä.
Ainekset
150 g | tummaa suklaata (gluteeniton) |
---|---|
180 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
1 ½ dl | fariinisokeria |
½ dl | sokeria |
1 | muna |
3 ½ dl | Sunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
¼ tl | ruokasoodaa |
Ohjeet
- Ota margariini huoneenlämpöön ajoissa. Rouhi suklaa.
- Vatkaa margariini ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon.
- Kääntele lopuksi sekaan rouhittu suklaa. Jätä taikina kulhoon ja laita päälle kelmu. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota taikinasta ruokalusikalla noin 30 gramman nokareita. Pyöritä nokareet palloiksi ja asettele väljästi pellille. Taikina leviää paistettaessa. Yhdelle pellille mahtuu noin 9 keksiä.
- Paista keksejä uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun ne alkavat kovettua reunoilta, mutta ovat vielä pehmeitä keskeltä. Anna jäähtyä hetki ja nauti.
Vaihda tumma suklaa valkosuklaaseen ja lisää taikinaan n. 1 dl kuivattuja hedelmiä tai pähkinärouhetta.
Tykkää (21)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti