Valikko

Härmäläänen puunkantokakku

Koko Suomi Leipoo - Iida, Puunkantokakku

Härmäläänen puunkantokakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden avausjaksossa Iida loihti taidonnäytetehtävässä härmäläisen puunkantokakun. Kuva: Saku Tiainen

Valkosuklaamutakakku

125 gvoita
250 gvalkosuklaata
1 ½ dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
3 kplkananmunia
4 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Suklaa-pähkinäkrokantti

150 gmaitosuklaata
100 ghasselpähkinärouhe

Tyrnihillo

4 dlpakastetyrniä
½ dlvettä
3 dlhillosokeria

Tyrnivaahto

2 dltyrnihilloa (edellä resepti)
200 gtuorejuustoa
1 tlvaniljasokeria
½ dlsokeria
5 kplliivatetta
2 dlkuohukermaa
2 rklsitruunan mehua

Koristeet

600 gsokerimassaa
pastaväriä: keltaista, punaista, ruskeaa ja vihreää
3 rklmaissitärkkelystä
1 rklCMC-jauhetta

Ohjeet

Valkosuklaamutakakku

Sulata voi ja valkosuklaa mikrossa. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa kananmuna sekaan. Sekoita kuivat-aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15min. Poista kakku irtopohjavuoasta ja jäähdytä.

Suklaa-pähkinäkrokantti

Sulata suklaa mikrossa tai pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Pienennä hasselpähkinät rouheeksi ja lisää ne sulaneen suklaan sekaan, sekoita hyvin. Levitä leivinpaperin päälle ja vie jääkaappiin jähmettymään.

Tyrnihillo

Sulata ja soseuta tyrnit ja siivilöi ne kattilaan. Lisää vesi ja hillosokeri ja keitä miedolla lämmöllä niin kauan, kunnes hillo alkaa paksuuntua. Kuori hillosta vaahto pois ja anna jäähtyä. Kun hillo on hiukan jäähtynyt, vie jääkaappiin jähmettymään.

Tyrnivaahto

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto notkeaksi, lisää tyrnihillo sekaan. Kuumenna sitruunanmehu mikrossa ja lisää joukkoon liivatteet, sekoita hyvin. Tarkista että liivate on sulanut hyvin joukkoon, lämmitä tarvittaessa uudelleen mikrossa. Sekoita kerma-sokeriseos tuorejuusto-tyrniseoksen kanssa yhteen ja lisää joukkoon liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kakun täyttäminen ja koristelu

Ota valkosuklaamutakakku kylmästä ja levitä ohut kerros hilloa kakun päälle. Levitä tyrnivaahto päälle ja vie kylmään jähmettymään. Tee koristeet sokerimassasta. Ota kylmästä jähmettynyt kakku ja laita päälle suklaa-pähkinäkrokantti. Krokantin päälle laita sokerimassasta tehty kannon päällinen ja reunoille koivu kaarna, lisää muut koristeet ja laita härmän puukko kakkulapioksi.

Notkista noin 100g sokerimassaa käsissä vaivaamalla. Lisää joukkoon cmc-jauhetta ja jatka vaivaamista. Jaa massa kolmeen osaan ja värjää osat keltaiseksi, vihreäksi ja punaiseksi.

Kaulitse keltainen sokerimassa levyksi ja ota sydänmuotilla sydämiä. Taita sydämet puoliksi ja jätä kuivumaan. Tee myös keltaisesta sokerimassasta neliöitä. Leikkaa neliöihin kaksi viiltoa keskelle (joiden läpi pujotetaan punaisella massalla tehty helavyön vyöosa). Kaulitse punainen sokerimassa ja leikkaa siitä pitkä suikale. Kiinnitä sydänhelat neliöihin cmc-jauheella tehdystä liimasta.

Laita liimaa vähän sydämen keskiosaan ja liimaa neliö siihen. Kaulitse vihreä sokerimassa ja painele lehtimuotilla erikokoisia lehtiä.

Kaulitse valkoinen sokerimassa (josta tehdään koivun pinta). Paina irtopohjavuoalla sokerimassaan muoto ja leikkaa muodonmukaisesti kiekko. Tee valkoiseen sokerimassaan ruskealla värillä sivellintä käyttäen eri kokoisia vuosirenkaita. Nosta sokerimassaympyrä kakun päälle ja muotoile kakun päälle. Kaulitse valkoista sokerimassaa (“koivun tuohi”) ja leikkaa siitä noin 30cm pitkä ja 15cm korkea pala. Tee ruskealla elintarvikevärillä ja siveltimellä tuoheen viiruja.

Asettele sokerimassapala kakun ympärille.

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet