Valikko

Helpoista helpoimmat yön yli kaurasämpylät

Mehevät yön yli sämpylät valmistuvat Sunnuntai Sämpylämixistä

Helpoista helpoimmat yön yli kaurasämpylät

Leivo helpot yön yli kohotettavat kaurasämpylät Sunnuntai Kaurasämpylämixistä käsiä taikinaan sotkematta! Sekoita ainekset illalla, lusikoi aamulla taikina sämpylöiksi, paista ja nauti herkullisista tuoreista sämpylöistä.

Ohjeet

Illalla 5 min

  1. Mittaa kulhoon 4 dl viileää vettä (n. 20C).
  2. Sekoita veteen 1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa (11 g).
  3. Lisää sämpyläjauhoseos vähän kerrallaan.
  4. Sekoita taikina hyvin lastalla tai lusikalla. Taikina saa jäädä löysäksi.
  5. Peitä kulho kelmulla tai liinalla ja nosta jääkaappiin kohoamaan vähintään 6 tunniksi tai esimerkiksi yön yli.

Aamulla 5 min

  1.  Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
  2. Nostele ruokalusikalla 8 samankokoista ”taikinakasaa” pellille leivinpaperin päälle. Vältä sekoittamasta taikinaa kohotuksen jälkeen.
  3. Sämpylöistä saa tulla rosoisia ja rustiikkisia. Halutessasi voit silotella taikinakasoja kostealla lusikalla ja ripotella päälle jauhoja tai siemeniä.
  4. Paista sämpylöitä n. 25 min. hieman alatasoa ylempänä.
  5. Jätä sämpylät peittelemättä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.

Vinkki! Voit paistaa aamulla taikinasta vain osan ja esimerkiksi illalla lisää.

Katso video näiden helppojen sämpylöiden tekemiseen Sunnuntain YouTube-kanavalta >>

Tykkää (107)

    Jaa

    Kommentit

    • Leiponut ennenkin yönylisämpylöitä - ihan perinteisesti - hyvin onnistuneet
      Hei, pitäisikö näiden nousta?Pussillisella kuivahiivaa - ihan ohjeen mukaan. Taikina on kuin kovaa sementtiä. Ei nouse.Ollut jääkaapissa peräti 12 tuntia nyt.Ei sekoitettu liikaa. Oikein mittasin veden lämpötilan.Kaksi kertaa testattu. Molemmilla kerroilla sama tulos.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos kommentistasi! Taikinan pitäisi kyllä kohota, mutta pehmoisen käsinleivottavan taikinan kaltaista siitä ei tule, vaan sämpylät lusikoidaan ruokalusikalla leivinpaperin päälle. Jos taikina ei ole kohonnut lainkaan, virhe johtuu todennäköisimmin hiivasta. Herkullista loppusyksyä! 🙂
    • Leipuri hiiva
      Sama ongelma. Pitäisikö hiivan toimia sekoitettuna 20 asteiseen veteen? Vai puuttuuko ohjeesta kohta jossa kuivahiiva pitäisi ensin sekoittaa 42 asteiseen veteen ja lisätä vasta sitten?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei, Sunnuntai Kuivahiiva toimii ohjeen mukaisesti 20 asteiseen veteen sekoitettuna, eli nestettä ei tarvitse lämmittää 42 asteiseksi. 🙂
    • Sämpylämix?
      Eipä nousseet sämpylät täälläkään, lättänöitä tuli.. Ei jatkoon.Vaikka piti olla nopeita ja vaivattomia, niin silti turhautti kun ei tullut herkullisia, houkuttelevia sämpylöitä vaan tosi lättänöitä.
    • Toiveikas
      Liian toiveikkaana lähdin sämpylöitä leipomaan, kerrankin helppoa tehdä! No olihan se helppoa mutta lopputulos ei lähelläkään sämpylää. Taikina nousi jääkaapissa jonkin verran, mutta paiston jälkeen tuloksena lättänöitä ja sisältä raakoja paloja, joissa kova kuori (tämä kylläkin plussaa). Maku olis varmasti hyvä jos koostumus ois enemmän sämpylämäinen
    • Pappa
      Erittäin hyvät ja nopeat sämpylät. Tää jaa kiireiselle käyttöön. Helpot vähän leiponeenkin tehdä. Nostelin käsin sämpylät muotoonsa pellillä. Tämä herra tykkää
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Pappa! Hienoa, että tykästyit Sunnuntain sämpylämixiin. Hyvää alkanutta vuotta! 🙂
    • Paras tuote! ❤️
      Olen tykännyt tästä tuotteesta helppouden vuoksi ja se, että tässä ei ole lisäaineita. Olen kuitenkin tiedostanut, että esim paistamisen aika voi vaihdella uunista riippuen ja itsellä onkin vanhempi uuni, jonka paistoaika pidempi. Lisäksi ohjeessa on 4desiä vettä. Taikinan sekoittaminen voi yllättää. Taikina tosiaan pitää olla aika jäykähköä jääkaappiin laittaessa, muttei liian kuivaa tai vesipitoista, koska silloin taikina ei pysy koossa uunissa. Unohtamatta peittää taikinakulhoa hyvin, kun jääkaappiin laittaa! Lisäksi taikina on kohonnut itsellä joka kerta ja nää sämpylät kohoaa jonkuverran uunissaki (:
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei! Mukava kuulla. Kiitos, kun jaoit kokemuksesi ja havaintosi!❤️
    • Leivoin ja en oikein tiedä...
      Sunnuntain kuivahiivat olivat loppu ja oli ostettava muuta. Sununtain 11g (jonka juuri tarkisin täältäsivuilta ja ostamassani 7g. No kai noita mitä tein sämpylöiksi joku saattaa kutsua. Luin myös, että sunnuntain hiivalle riittää 20 astetta kun reseptissä on toinen luku. Tarkkuutta, kiitos. Jatkoa harkitsen. Siken yön yli tulevat ihan yhtä nopeasti eli joku kilpailuetu olisi kiva, vaikka se reseptitarkkuus.
    • Leipuri
      Ihan tarkkaan ohjeen mukaan tein( mittasin veden lämpötilakin mittarilla), mutta sämpylät eivät kohonneet. Makukin oli vähän outo. Ei jatkoon!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Leipuri. Harmillista kuulla, että sämpylät eivät ole olleet mieleisiä. Nämä sämpylät ovat rapeakuorisempia, eivät aivan perinteisten vaivattujen sämpylöiden kaltaisia, kuten kuvastakin näkee. 🙂
    • Pena
      Ostin ekaa kertaa ja toista kertaa ei tule. Tein kaiken ihan ohjeen mukaan, mutta rupesi jo vähän epäilyttämään kun taikina oli niin kovin suolaisen makuista. Uunissa sämpylät ei kohonnu ollenkaan ja jäivät sisältä raa'aksi. Leikkasin ne sit kaikki auki ja pistin takas uuniin, mutta tilannetta ei saanu enää pelastettua. Kuivahiiva oli aivan uutta ja Sunnuntain. Väkipakolla silti söin yhden sämpylän, mutta oli kyl hirvein sämpylä mitä oon ikinä syöny. Tuntuu aika pahalta heittää vastaleivottuja sämpylöitä roskiin, mutta ei noita voi syödä.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Olemme hyvin pahoillamme, että sämpylät eivät olleet mieleisiä.🙁
    • Teeleipäköntit.
      Nämähän on enemän kuin teeleipiä (lusikoitaessa) köntin muodossa kuin sämpylöitä. Suola puskee liikaa läpi, eikä kaurakaan maistu juurikaan. Lähes mauttomia ovat. Rakenne on omituisen kiinteä lähes raaka ja kuori rapeahko paiston jälkeen. Ei herkullisia, mutta ei aivan huonojakaan. Nälkään näitä syö. Paistaessa näistä leivistä tulee omituinen tuoksu. Sämpylä nimike johtaa osittain harhaan. Kehitelkää uusi sämpyläseosmix, kiitos..
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos palautteestasi ja kehitysehtouksista. Olemme välittäneet nämä tuotekehitystiimillemme. 🙂
    • Jenna
      Ystävä kertoi syöneensä näitä kyläillessään ja sen jälkeen leipoi näitä itsekin tuoden maistiaisen minulle. Voi juku miten hyvää! Olihan se pakko ostaa pss myös itselle ja hämmästyä miten helppoa ja vaivatonta! Todella hyviä sämpylöitä 🙂Nyt tässä pyörittelen uudelleen sämpylämix pussia ja harmittelen, kun en eilen illalla tajunnu tehdä taikinaa valmiiksi.. noh, teenpä sen nyt ja paistelen iltapalaksi! 😊Hyviä ovat!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Jenna! Kiva kuulla, että ihastuit tuotteeseen heti ensi puraisulla. Aurinkoista kesän alkua🌞
    • Koronaleipuri
      Nämä ovat ihania! Olen todella huono leipuri yleensä, jonka takia nämä valmisseokset ovatkin päässeet käyttöön. En ole havainnut mitään ongelmia kohoamisessakaan, juuri nytkin on tuore sämpylä odottamassa puraisua. 🙂
    • Mummi
      Leivon sämpylöitä pari kertaa viikossa, käytän sunnuntai-kuivahiivaa ja otan lämpimän veden suoraan hanasta. En ole lämpötilaa mitannut, mutta kuumaa on käsille. Tulee muhkeat sämpylät niin omilla sekoituksilla (ohra-, ruis- ja rouheinen sämpyläjauho +kauraryynit kuin sämpylämixilläkin. Lisämakua saa valkosipulimyllystä/valkosipulista, pippuriaekoituksesta, yrteistä, paahdetusta sipulista, aurinkokuivatuista tomaateista ym. unohtamatta sosekeiton/puuron jämiä tai perinteistä porkkanaraastetta ja siemeniä. Ja myös esim. feta/salaattijuustokuutioiden öljy antaa lisämakua. Maukasta vaihtelua.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos Mummi, kun jaoit vinkkisi sämpylöiden tuunaukseen. Oikein maistuvan kuuloisia vaihtoehtoja!😊
    • Gluteenitonta tarvitseva.
      Onko jauhosekoitus gluteeniton?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Heippa! Sunnuntai Kaurasämpylämix sisältää myös vehnäjauhoja, joten valitettavasti tuote ei ole gluteeniton.
    • A.P.
      2g suolaa per 100g jauhoseosta?! Minkä hemmetin takia Suomessa pitää leipä olla tönkkösuolattua?? Liika suola mm. nostaa verenpainetta.
    • Hyvää tuli, suosittelen!
      Onnistui hyvin, vaikka hieman epäilin. Muutin ohjetta sen verran, että sekoitin kuivahiivan reilusti käden lämpimään veteen, ehkä 40c. Jauhot lisäsin ohjeen mukaan vähän kerrallaan. Puolessa välissä jauhoja lisäsin noin puoli desiä tummaa siirappia ja sen jälkeen loput jauhot pienissä erissä. Sekoitus jykevällä metallilusikalla. Nyt seos tuntui aika tanakalta, ja oli hankalaa saada taikinaa sekaisin (ohjeen mukaan saisi jäädä löysäksi) ja lisäsinkin vielä noin 1,5 d lämmintä vettä vähin erin välillä sekoittaen, ettei tule liian löysää. Nyt seos oli sopivan tuntuista ja löysältä. Aamulla taikina oli jähmettynyt sopivaksi ja lusikoin pellille 6 sämpylää ja niiden paistuttua vielä loput kolme. Alustin taikinan illalla ja se tekeytyi jääkaapissa noin 12 tuntia. Teen näitä jatkossakin. Noitahan voi tuunata vaikka jauhetulla fenkolilla tai mistä nyt sitten pitääkin.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Heippa. Kuulostaa herkulliselta! Kiitos, kun jaoit vinkkisi taikinan tuunaamiseen. 😋
    • Tänä aamuna
      Onnistui hyvin. Ensi kertaa kokeilin ja oli ilo saada tuoretta aamupalalle.Onko tätä myös gluteenittomille?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Mukava kuulla!😊 Valitettavasti kaurasämpylämixiä ei ainakaan toistaiseksi ole saatavana gluteenittomana.
    • Patalaiska
      Hyvin onnistui, jo toisen kerran, vaikka en käyttänyt Sämpylämix-jauhoja, vaan toista kaurasämpyläseosta. Toisella kertaa puolet spelttijauhoja.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Patalaiska. Kiva kuulla, kiitos kommentistasi😊
    • Jauhopeukalo
      En ymmärrä! Ihan ohjeen mukaan tein, kuivahiiva tuoretta! Kivikovia könttejä, ei syötäviä!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei! Onpa harmi. Näihin tulee hyvin rapsakka kuori, mutta en nyt osaa sanoa, onko kohdallasi kyse vain siitä, vai eikö hiiva ole toiminut kunnolla. 😕
    • Hh
      En saanut kohoamaan ja pienen palasen maistettuani kaikki biojätteeseen vain...
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Voi kurja! Pahoittelut, että taikina ei ollut lainkaan mieluisan makuista.😕
    • Laura
      Olisi varmaan fiksua tehdä näistä valmissekoituksista ja ns. takuuhelpoista resepteistä sellaisia ettei idioottikaan voi epäonnistua. Kommenteista päätellen 80% kommentoijista taikina ei kohonnut, eikä täälläkään. Jos vastaus on "johtuu hiivasta" niin pitänee reklamoida Sunnuntai hiiva. Tosi harmittava kokemus 😦
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Moikka Laura. Ikävä kuulla, että myös sinulla sämpylät ovat epäonnistuneet. Valmistustapa kylmäkohotuksella ja ilman vaivaamista vaikuttaa sämpylöiden koostumukseen, ja lisäksi se, että taikinassa on runsaasti kauraa. Lopputuloksen ei ole tarkoitus olla perinteisellä tavalla valmistetun pullamaisen pehmeän sämpylän kaltainen. Ikävä kyllä tämä tuntuu aiheuttavan hämmennystä ja pettymystä. Palautteet on välitetty tuotekehityksellemme. Aurinkoista kesää! 😊
    • Jelotar
      Leivoin ensimmäistö kertaa ja näistä tuli heti lempparit!Vaatii tosin ainakin kädenlämpöisen veden noustakseen ja selkeästi enemmän vettä kuin ohjeessa sanottiin. Laitoin varmaan noin 1,5 dl enemmän. Näin tuli erinomainen taikina.
    • Johanna
      Olen tehnyt näitä useasti ja aina onnistunut. Laitan hiivan suurin piirtein kädenlämpöiseen veteen. Hyvä tuote! 🙂
    • Eiran Rouva
      Hei ! En ole tätä tuotetta nähnyt hetkeen kaupoissa . Onko tämä poistunut valikoimasta ?? Kyllä jään tätä kaipaamaan oli kiva sunnuntaisin nämä pyöräyttää .
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Eiran Rouva, Tuote ei ole poistunut valikoimasta. Teidän kannattaa katsoa k-ruoka-sovelluksesta -> https://www.k-ruoka.fi/ TAI S-kauppojen sovelluksesta -> https://www.s-kaupat.fi/tuotteet, mistä käyttämästänne kaupasta tuotetta löytyy. Herkullisia sämpylähetkiä jatkossakin!💛
    • Jv
      Nää olisi muuten olleet täydellisiä mutta suolaa ihan tolkuton määrä ja pilasi maun. Miksei pakkauksessa ole merkintää voimakassuolainen vaikka suolan määrä ylittää 1,9 g/100g
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Jv, Harmillista, että sämpylät olivat makuusia liian suolaisia. Suolan määrä 1,9 g/100 g tarkoittaa ainesten kuivapainossa olevaa suolan määrää. Valmiiden sämpylöiden suolamäärä on tätä pienempi. Välitän palautteesi Sunnuntai-tiimillemme.
    • Jepsu
      Tosi helppo tehdä, ihanan pehmeitä sisältä ja pinnaltaana rapeita sämpylöitä tuli.Suolan määrä kuitenkin huimaa päätä; 2g/100g ja sen kyllä maistaa. Eli kehitysehdotuksena, vähentäkää suolan määrää puolella.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Jepsu, Harmillista, että sämpylät olivat makuusia liian suolaisia. Suolan määrä 2,0 g/100 g tarkoittaa ainesten kuivapainossa olevaa suolan määrää. Valmiiden sämpylöiden suolamäärä on tätä pienempi. Välitän palautteesi tuotekehityksellemme tiedoksi.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet