Valikko

Helppo juureton ruisleipä

Ruisleipäainekset purkissa on maistuva lahjaidea. Tämän ruisleivän resepti on ekstrahelppo!

Helppo juureton ruisleipä

Leivo itsellelle tai anna lahjaksi helpon juurettoman ruisleivän ainekset.

  • 2 leipää
  • Yli 60 min
  • Kananmunaton
  • Laktoositon

Ainekset

8 dlSunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
1/2 rklsuolaa
2 tlsokeria

Lisäksi

5 dlvettä

Ohjeet

  1. Mittaa ruisjauhot 1 litran vetoiseen lasipurkkiin. Lisää avaamaton kuivahiivapussi, suola ja sokerit purkkiin. Askartele purkin kylkeen alla oleva valmistusohje tai tulosta se tästä.

5 dl vettä
1 prk ruisleipäaineksia

Lämmitä vesi 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää ruisleipäainekset muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota 1 tunti.

Kumoa taikina ruisjauhotetulle työpöydälle ja jaa kahteen osaan. Leivo molemmista taikinapaloista leivinpaperin päälle reikäleivät jauhoja apuna käyttäen. Pistele leivät ja paista 230 asteisessa uunissa 50 minuuttia.

Tykkää (66)

    Jaa

    Kommentit

    • Sikke
      Eikö tarvi nostattaa enää leipomisen jälkeen?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Sikke! Leipiä ei tarvitse kohottaa enää leipomisen jälkeen. Herkullista joulunodotusta!?
    • Hanna
      Kuivahiiva tosiaan suoraan nesteeseen eikä jauhoihin sekoitettuna?Pitää kokeilla kun saa nuo puolukkaiset leivät ensim syötyä - uunissa juuri ovat ❤
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos viestistä, Hanna! Kuivahiivan voi sekoittaa suoraan lämpimään veteen. Halutessasi voit myös ottaa jauhoista ensin noin 2 dl, johon sekoitat kuivahiivan. Hienoa kuulla, että myös puolukkainen mallasleipä on päässyt kokeiluun. Onnistuneita leivontahetkiä!?
    • kirsi.metsakoivu@veho.fi
      Kokeiltavaksi
    • Tuula
      Tuleeko siis kaksi pussia kuivahiivaa: toinen ohjeistetaan sekoittamaan ruisleipäaineksiin lasipurkkiin ja toinen 42 sateiseen veteen?

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet