Valikko

Helppo juureton ruisleipä

Ruisleipäainekset purkissa on maistuva lahjaidea. Tämän ruisleivän resepti on ekstrahelppo!

Helppo juureton ruisleipä

Leivo itsellelle tai anna lahjaksi helpon juurettoman ruisleivän ainekset.

  • 2 leipää
  • Yli 60 min
  • Kananmunaton
  • Laktoositon

Ainekset

8 dlSunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
1/2 rklsuolaa
2 tlsokeria

Lisäksi

5 dlvettä

Ohjeet

  1. Mittaa ruisjauhot 1 litran vetoiseen lasipurkkiin. Lisää avaamaton kuivahiivapussi, suola ja sokerit purkkiin. Askartele purkin kylkeen alla oleva valmistusohje tai tulosta se tästä.

5 dl vettä
1 prk ruisleipäaineksia

Lämmitä vesi 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää ruisleipäainekset muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota 1 tunti.

Kumoa taikina ruisjauhotetulle työpöydälle ja jaa kahteen osaan. Leivo molemmista taikinapaloista leivinpaperin päälle reikäleivät jauhoja apuna käyttäen. Pistele leivät ja paista 230 asteisessa uunissa 50 minuuttia.

Tykkää (4)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet