Helppo juureton ruisleipä
Helppo juureton ruisleipä
Leivo itsellelle tai anna lahjaksi helpon juurettoman ruisleivän ainekset.
Ainekset
8 dl | Sunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja |
---|---|
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
1/2 rkl | suolaa |
2 tl | sokeria |
Lisäksi
5 dl | vettä |
---|
Ohjeet
- Mittaa ruisjauhot 1 litran vetoiseen lasipurkkiin. Lisää avaamaton kuivahiivapussi, suola ja sokerit purkkiin. Askartele purkin kylkeen alla oleva valmistusohje tai tulosta se tästä.
5 dl vettä
1 prk ruisleipäaineksia
Lämmitä vesi 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää ruisleipäainekset muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota 1 tunti.
Kumoa taikina ruisjauhotetulle työpöydälle ja jaa kahteen osaan. Leivo molemmista taikinapaloista leivinpaperin päälle reikäleivät jauhoja apuna käyttäen. Pistele leivät ja paista 230 asteisessa uunissa 50 minuuttia.
Tykkää (109)
Kommentit
Jätä kommentti