Jouluhalko
Jouluhalko
Iki-ihana jouluhalko suklaan ja appelsiinin makuyhdistelmällä on joulun takuuvarma herkku. Näyttävä jouluhalko saa taatusti aikaan ihastuneita huokauksia joulun kahvipöydässä!
Pohja
4 | munaa |
---|---|
1 ½ dl | sokeria |
1 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 rkl | kaakaojauhetta |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte
70 g | tummaa suklaata |
---|---|
2 dl | vispikermaa |
200 g | appelsiinirahkaa |
1 rkl | sokeria |
Kuorrute ja koristelu
60 g | tummaa suklaata |
---|---|
2 dl | vispikermaa |
2 tl | sokeria |
kaakaojauhetta | |
tuoretta rosmariinia, karpaloita, viikuna |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne varovasti nuolialla käännellen muna-sokerivaahdon joukkoon.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista uunin keskitasossa 8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paistoleivinpaperi varovasti ja anna pohjan jäähtyä.
- Sulata täytteen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon appelsiinirahka sekä sokeri. Sekoita lopuksi joukkoon jäähtynyt suklaa. Levitä täyte torttulevylle. Kääri levy tiiviisti rullaksi leivinpaperin avulla. Anna vetäytyä jääkaapissa.
- Sulata kuorrutteen suklaa mikrossa tai vesihauteessa, ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa.
- Tasoita kääretortun päät. Leikkaa toisesta päästä noin 10 cm pala ja leikkaa se viistosti puoliksi (oksat). Asettele kääretorttu ja oksat tarjoiluvadille. Levitä kuorrutteeksi suklaakerma ja tee pintaan haarukalla puunsyitä muistuttava kuvio. Viimeistele vielä sirottelemalla päälle kaakaojauhetta ja koristele rosmariinilla, karpaloilla ja viikunalohkoilla.
Tykkää (43)
Kommentit
Jätä kommentti