Joulun uunijuustokakku
Joulun uunijuustokakku
Täyteläinen joulujuustokakku on helppo valmistaa ja se sopii erinomaisesti jouluiseen kahvipöytään. Rouhea ruisjauhopohja yhdistyy herkulliseen tuorejuustotäytteeseen, joka saa mukavasti kirpeyttä karpaloista.
Ainekset
1 ½ dl | ruokosokeria |
---|---|
3 dl | Sunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja |
2 tl | vaniljasokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
150 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
1 | muna |
Täyte
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
---|---|
250 g | maitorahkaa |
4 | munaa |
1 dl | sokeria |
Karpalomarmorointi
1 ½ dl | pakastekarpaloita |
---|---|
1 rkl | sokeria |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja ota karpalot sulamaan.
- Sekoita piirakkapohjan kuivat aineet keskenään. Nypi seos jääkaappikylmän kuutioidun margariinin joukkoon. Sekoita joukkoon muna.
- Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Painele taikina vuokaan reunoja myöden. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
- Valmista sillä välin täyte. Vatkaa sekaisin huoneenlämpöinen tuorejuusto, maitorahka, munat ja sokeri.
- Survo sauvasekoittimella karpalot ja sokeri.
- Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle ja lusikoi täytteen päälle karpalosurvos. Tee pintaan marmorointi veitsen kärjellä pyörivin liikkein, jolloin karpalopisarat osittain sekoittuvat täytteeseen.
- Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
- Jäähdytä huolella ennen leikkaamista. Voit myös valmistaa piirakan jo edellisenä päivänä.
Karpalot voi korvata myös muilla kotimaisilla marjoilla. Kokeile vaikkapa puolukoita, mustikoita tai viinimarjoja.
Tykkää (32)
Kommentit
Jätä kommentti