Valikko

Joulutähtipulla

Joulutähtipulla

Joulutähtipulla

@idamariankotona valmisti Sunnuntaille näyttävän ja herkullisen joulutähtipullan, joka hurmaa taatusti kahvipöydän tarjottavana. Luumuhillo tuo pullaan mukavan jouluista makua.

Pullataikina

5 dlkädenlämpöistä laktoositonta maitoa
50 ghiivaa
1,5 dlsokeria
1,5 rklkardemummaa
1 tlsuolaa
1 muna
n. 16 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
150 gSunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia

Täyte

100 gSunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
2 rklsokeria
2 rklkanelia
1 prkluumuhilloa

Päälle

1 muna
raesokeria

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja sekoita. Lisää joukkoon muna ja sekoita kunnolla. Lisää Sunnuntai erikoisvehnäjauhot aluksi puukauhalla sekoittaen ja lopuksi vaivaa taikinaa käsin. Lisää viimeiseksi pehmeä Sunnuntai leivontamargariini ja vaivaa taikinaa kunnes se on tasaista ja irtoaa reunoista. Laita taikina kohoamaan leivinliinan alle lämpimään paikkaan n. 45 min.

Vaivaa kohonnut taikinaa jauhotetulla pöydällä ja jaa se neljään osaan. Kauli jokaisesta taikinasta samankokoiset pyöreät levyt.

Sekoita huoneenlämpöinen Sunnuntai leivontamargariini, kaneli ja sokeri. Laita ensimmäisen levyn päälle kanelisokeritäyte, toisen levyn päälle luumuhillo ja kolmannen levyn päälle kanelisokeritäyte. Lisää viimeinen levy ja paina levyn keskelle lasilla keskikohta. Leikkaa pyöreä levy kahteentoista samankokoiseen osaan.

Kieputa kaksi vierekkäistä taikinaviipaletta kaksi kertaa vastakkaisiin suuntiin. Tee jokaiselle leikatulle siivulle samalla tavalla. Anna kohota vielä 30 min. leivinliinan alla.

Voitele pulla munalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista 200°C n. 20 min.

Tykkää (7)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet