Kala mokkapala
Kala mokkapala
Koristele mokkapala lasten juhliin kalan muotoon – eli Mokkalaksi. Koristelukarkkeja voi vaihtaa oman maun mukaan.
Pohja
2 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
---|---|
tai | |
200 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
1 ps | Sunnuntai Mokkapalapohjamixiä |
4 dl | nestettä (esim. maitoa, kahvia tai omenamehua |
Kuorrute
¾ dl | vahvaa kahvia tai maitoa |
---|---|
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia sulatettuna |
6 ½ dl | tomusokeria |
elintarvikeväriä |
Koristeluun
irtokarkkeja |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen tasalämmöllä.
- Sekoita Sunnuntai Juokseva tai sulatettu margariini muiden pohjan aineksien kanssa.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Älä levitä taikinaa aivan kulmiin asti, vaan jätä ne aavistuksen pyöreiksi. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
- Keitä kuorrutteen kahvi ja sulata margariini. Sekoita nesteet keskenään.
- Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää väriaineita, esim. pari pisaraa sinistä väriainetta, jolloin kuorrutteesta tulee vihreä (kuorrutteen pohjaväri on kellertävä).
- Aseta hieman jäähtynyt pohja suurelle tarjottimelle. Leikkaa suorakulmaisen pohjan toisesta reunasta kolmio (kalan suu), ja siirrä pala pyrstöksi toiseen reunaan. Levitä kuorrute pohjan päälle ja koristele irtokarkeilla.
Vinkki! Voit myös korvata ½ dl tomusokerista kaakaojauheella, ja jättää väriaineen pois, jolloin saat perinteisen ruskean kuorrutteen.
Tykkää (14)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti