Kantarelli-focaccia
Kantarelli-focaccia
Täysjyvävehnäjauhoista leivottu focaccia saa herkullisuutta kantarelleista. Se on täydellinen lisuke esimerkiksi pimenevien iltojen keittoruuille!
Ainekset
3 dl | vettä |
---|---|
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
1 tl | suolaa |
2 tl | sokeria |
5 dl | Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja |
1/2 dl | öljyä |
Valkosipuliöljy
1/2 dl | öljyä |
---|---|
1-2 | valkosipulinkynttä |
1 tl | tuoretta rosmariinia hienonnettuna |
Lisäksi
70 g | kantarelleja |
---|---|
1 | pieni sipuli |
10 | kirsikkatomaattia |
Ohjeet
- Lämmitä vesi 42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhot muutamassa erässä ja lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa noin 5 minuutin ajan. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Kohota liinan alla 30 minuuttia.
- Valmista mausteöljy taikinan kohotessa. Silppua valkosipulinkynsi ja rosmariini hienoksi ja sekoita ne öljyyn.
- Voitele leivinpaperi öljyllä. Kumoa kohonnut taikina leivinpaperin päälle ja taputtele noin 2 cm korkuiseksi levyksi. Peitä jälleen liinalla ja kohota 30 minuuttia.
- Valmistele toisen kohotuksen aikana täytteet. Puhdista ja pilko sienet. Halkaise sipuli ja leikkaa puolirenkaiksi. Paista sipuleita ja sieniä hetki paistinpannussa, mutta muista, että ne paistuvat vielä leivän pinnalla uunissa lisää. Halkaise kirsikkatomaatit.
- Painele kohonneeseen leipään sormella kuoppia. Sivele pintaan valkosipuliöljy ja levitä pintaan sienet, sipulit ja kirsikkatomaatit. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Tykkää (13)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti