Valikko

Kantarelli-focaccia

Sienet sopivat mainiosti myös focacciaan – kokeile ja ihastu!

Kantarelli-focaccia

Täysjyvävehnäjauhoista leivottu focaccia saa herkullisuutta kantarelleista. Se on täydellinen lisuke esimerkiksi pimenevien iltojen keittoruuille!

  • noin 12 palaa
  • Yli 60 min
  • Kananmunaton
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Vegaaninen

Ainekset

3 dlvettä
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
1 tlsuolaa
2 tlsokeria
5 dlSunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
1/2 dlöljyä

Valkosipuliöljy

1/2 dlöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
1 tltuoretta rosmariinia hienonnettuna

Lisäksi

70 gkantarelleja
1 pieni sipuli
10 kirsikkatomaattia

Ohjeet

  1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhot muutamassa erässä ja lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa noin 5 minuutin ajan. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Kohota liinan alla 30 minuuttia.
  2. Valmista mausteöljy taikinan kohotessa. Silppua valkosipulinkynsi ja rosmariini hienoksi ja sekoita ne öljyyn.
  3. Voitele leivinpaperi öljyllä. Kumoa kohonnut taikina leivinpaperin päälle ja taputtele noin 2 cm korkuiseksi levyksi. Peitä jälleen liinalla ja kohota 30 minuuttia.
  4. Valmistele toisen kohotuksen aikana täytteet. Puhdista ja pilko sienet. Halkaise sipuli ja leikkaa puolirenkaiksi. Paista sipuleita ja sieniä hetki paistinpannussa, mutta muista, että ne paistuvat vielä leivän pinnalla uunissa lisää. Halkaise kirsikkatomaatit.
  5. Painele kohonneeseen leipään sormella kuoppia. Sivele pintaan valkosipuliöljy ja levitä pintaan sienet, sipulit ja kirsikkatomaatit. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Tykkää (3)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet