Valikko

Kantarellipiirakka leipäjuustolla

Sienipiirakka saa uutta twistiä mm. leipäjuustosta ja porkkanasta

Kantarellipiirakka leipäjuustolla

Leipäjuusto ja porkkana tuovat ihanaa makua kantarellipiirakkaan.

  • 8-12 annosta
  • Yli 60 min

Pohja

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlSunnuntai Täysjyväohrajauhoja
1 dljuustoraastetta (esim. cheddar
1 dlvettä

Täyte

200 gkantarelleja
1 pieni sipuli
2 pientä porkkanaa
120 gsmetanaa
1 dlkermaa
2 munaa
1/2 tlsuolaa
1 mlmustapippuria
timjamia
100 gleipäjuustoa

Ohjeet

  1. Nypi pehmeä margariini, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun pyöreän vuoan (halkaisija n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Puhdista ja pilko sienet. Suikaloi porkkanat ja pilko sipuli puolirenkaiksi. Paista sieniä ensin kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää pannulle hieman öljyä sekä porkkanat ja sipulit. Kuullota muutaman minuutin ajan.
  3. Sekoita smetana, kerma, munat ja mausteet. Lisää joukkoon paistetut sienet, porkkanat ja sipulit. Pilko leipäjuusto kuutioiksi ja lisää juustot täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle.
    Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

Voit kokeilla piirakkaa myös muilla sienillä

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet