Kantarellipiirakka leipäjuustolla
Kantarellipiirakka leipäjuustolla
Leipäjuusto ja porkkana tuovat ihanaa makua kantarellipiirakkaan.
Pohja
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
1 dl | Sunnuntai Täysjyväohrajauhoja |
1 dl | juustoraastetta (esim. cheddar |
1 dl | vettä |
Täyte
200 g | kantarelleja |
---|---|
1 | pieni sipuli |
2 | pientä porkkanaa |
120 g | smetanaa |
1 dl | kermaa |
2 | munaa |
1/2 tl | suolaa |
1 ml | mustapippuria |
timjamia | |
100 g | leipäjuustoa |
Ohjeet
- Nypi pehmeä margariini, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun pyöreän vuoan (halkaisija n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Puhdista ja pilko sienet. Suikaloi porkkanat ja pilko sipuli puolirenkaiksi. Paista sieniä ensin kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää pannulle hieman öljyä sekä porkkanat ja sipulit. Kuullota muutaman minuutin ajan.
- Sekoita smetana, kerma, munat ja mausteet. Lisää joukkoon paistetut sienet, porkkanat ja sipulit. Pilko leipäjuusto kuutioiksi ja lisää juustot täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle.
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
Voit kokeilla piirakkaa myös muilla sienillä
Tykkää (23)
Kommentit
Jätä kommentti