Valikko

Kapteenien kiekkoleivos

Koko suomi leipoo, Laura, Kapteenien kiekkoleivos

Kapteenien kiekkoleivos

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden ensimmäisessä jaksossa Laura loihti taidonnäytetehtävässä lempääläiset Kapteenien kiekkoleivokset. "Leivos juhlistaa lempääläläislähtöisiä jääkiekkokapteeneja. ”Jäähile” piirtää kunnan logon tunnusomaiset aaltoviivat kiekon pinnalle (vesistö, luonto, elinvoimainen ja kehittyvä kunta). Leivoksen makuihin ja rakenteeseen minut inspiroi Lempäälän kahvilatarjonta, meiltä kun löytyy todistetusti Pirkanmaan paras kahvilakin." Kuva: Saku Tiainen

Suklaakakkupohja

150 gtummaa suklaata
125 gvoita
2 dlkevytmaitoa
dlrypsiöljyä
dlpiimää
4 kananmunaa
2 dlfariinisokeria
dlSunnuntai erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
½ tlmerisuolaa

Täyte, kahvikreemi

rklpikakahvia
1 rklvettä
150 gvoita
180 gtomusokeria
1 tlvaniljasokeria

Maapähkinävoikeksit

250 gmaapähkinävoita (makeuttamaton, sileä)
1 dlsokeria
dlfariinisokeria
1 kananmuna
½ tlmerisuolaa

Suklaakuorrute

dlvispikermaa
10 gglukoosisiirappia
400 gtummaa suklaata
80 gvoita
½ dlkaakaojauhetta (Van Houten black)
½ tlmerisuolaa

Tomusokerikuorrute

1 dltomusokeria
vettä

Hunnutus

½ dlkookoshiutaleita

Ohjeet

Kakkupohja

  • Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  • Laita kattilaan voi, maito ja sokeri. Lämmitä kiehuvaksi.
  • Rouhi suklaa kulhoon ja kaada kuuma voi-maitoseos päälle.
  • Lisää öljy, piimä ja sitten kananmunat vispilällä sekoittaen.
  • Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikina nopeasti sekaisin.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 20 min.
  • Kun pohja on valmis, irrota pyöreällä Ø7,5 cm muotilla kiekot erilleen.
  • Anna jäähtyä.

Kahvikreemi

  • Kuumenna vesi.
  • Liota pikakahvi veteen.
  • Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi.
  • Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri.
  • Jatka vaahdottamista, kunnes kreemi on kuohkeaa.
  • Sekoita huoneenlämpöinen kahvi hyvin joukkoon.

Maapähkinävoikeksit

  • Sekoita ainekset keskenään.
  • Kauli taikinasta ohut levy kahden leivinpaperin välissä.
  • Paista 180 ºC 10–15 min riippuen levyn paksuudesta.
  • Paina pyöreällä muotilla kiekot irti levystä heti uunista ottamisen jälkeen.
  • Anna jäähtyä.

Suklaakuorrute

  • Kiehauta vispikerma, sokeri ja glukoosisiirappi.
  • Lisää kaakaojauhe hyvin sekoittaen.
  • Rouhi ja sulata joukkoon suklaa.
  • Lisää lopuksi voi ja anna sulaa.

Leivosten kokoaminen ja viimeistely

  • Kokoa kiekot ritilälle, jotta saat ne helpommin kuorrutettua.
  • Laita pohjaksi keksikiekko.
  • Levitä päälle kahvikreemi pursotinpussia apuna käyttäen.
  • Nosta kreemin päälle suklaakakkukiekko.
  • Valuta suklaa leivosten päälle. Voit auttaa kuorrutetta levittymään tasaisesti pienellä spaattelilla.
  • Tee tomusokerikuorrute sekoittamalla vettä tomusokerin joukkoon siten, että voit spritsata kolme aaltoviivaa jokaisen kiekon päälle.
  • Ripottele toiseen reunaan kookoshiutaleita ”jäähileeksi”.

Voit tehdä myös yhden ison kiekon eli kokonaisen kakun, jolloin kakkupohjaa ei jää yli. Paista kakku silloin Ø 28 cm vuoassa. Ylimääräisen kakkupohjan voi myös pyöritellä kahvikreemin kanssa palloiksi, dipata ylijääneeseen suklaakuorrutteeseen ja pyöritellä maapähkinäkeksimuruissa.

Tykkää (6)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet