Kaurainen mustikkapiirakka
Kaurainen mustikkapiirakka
Mehevä pohja, herkulliset mustikat ja rapea kauramuru pinnalla.
Ainekset
3 dl | sokeria |
---|---|
5 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 dl | Elovena Täysjyväkaurahiutaleita |
1 rkl | vaniljasokeria |
3 tl | leivinjauhetta |
4 | munaa |
2 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
2 ½ dl | laktoositonta maitoa |
300 g | pakastemustikoita |
Kauramuru
2 dl | Elovena Täysjyväkaurahiutaleita |
---|---|
2 rkl | sokeria |
2 rkl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 200 asteeseen.
- Sekoita sokeri, jauhot, kaurahiutaleet, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
- Mittaa toiseen kulhoon munat, Sunnuntai Juokseva ja maito. Sekoita kevyesti.
- Lisää kuivat aineet nestemäisten aineiden joukkoon ja sekoita kevyesti taikinaksi, älä vaivaa.
- Aseta leivinpaperi uunipellin päälle. Kaada taikina pellille ja levitä tasaiseksi koko pellin leveydelle. Ripottele päälle mustikat.
- Mittaa kulhoon kauramurun ainekset, eli kaurahiutaleet, sokeri ja Sunnuntai Juokseva. Sekoita ainekset keskenään ja ripottele seos piirakan päälle.
- Paista uunin keskitasossa 20-25 minuuttia.
Tykkää (23)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti