Valikko

Lakka-valkosuklaakakku

Valkosuklainen lakkakakku on juhlava niin ulkonäöltään kuin maultaankin

Lakka-valkosuklaakakku

Valkosuklainen lakkakakku on juhlava niin ulkonäöltään kuin maultaankin. Suklaapohjan päällä olevan valkosuklaamoussen sisältä paljastuu lakkahillosydän, joka tasapainottaa ihanasti suklaan makeutta.

Suklaapohja

50 gSunnuntai Leivontamargariinia
20 gtummaa suklaata
3/4 dlsokeria
1 dlmaitoa
1 muna
1 1/2 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
2 rkltummaa kaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta

Lakkamousse

1 dlvispikermaa
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 dllakkahilloa
2 rklvettä
2 liivatelehteä

Valkosuklaamousse

150 gvalkosuklaata
3 dlvispikermaa
300 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 tlvanilliinisokeria
1 tlsitruunamehua

Ohjeet

  1. Sulata pohjan margariini ja pilkottu suklaa kattilassa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja voitele vuoan reunat.
  2. Lisää hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen sokeri, maito sekä munat yksitellen vispaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne suklaaseokseen muutamassa erässä. Kääntele taikina tasaiseksi.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia.
  4. Pohjan kypsyessä valmista lakkamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota vispikerma. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuusto ja lakkahillo. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan veteen. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos lakka-tuorejuustoon ja kääntele joukkoon kerma.
  5. Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija 18-20 cm) tuorekelmulla. Kaada lakkavaahto vuokaan ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  6. Kun lakkamousse on hyytynyt ja suklaapohja jäähtynyt, valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen. Vaahdota vispikerma. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto, vanilliinisokeri ja sitruunamehu ja vatkaa joukkoon hieman jäähtynyt valkosuklaa. Vatkaa lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.
  7. Kumoa hyytynyt lakkamousse suklaapohjan keskelle lakkasydämeksi. Aseta pohja irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) ja vuoraa vuoan reunat leivinpaperilla. Kaada valkosuklaamousse lakkamoussen päälle ja reunoille kakkupohjan päälle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vielä muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Tykkää (26)

    Jaa

    Kommentit

    • Leipoja
      Herkullisen näköinen kakku! Pitää testata 🙂
    • Kiva kuulla, mukavia leivontahetkiä!
    • Emmi
      Sitruunamehu puuttuu työohjeesta, lisätäänkö se mousseen vain lopuksi?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Emmi! Kiitos huomiosta. Sitruunamehu lisätään tuorejuuston joukkoon vanilliinisokerin kanssa. Ohje on nyt korjattu. Herkullista loppuvuotta! 🙂
    • Kotileipuri
      Rakastan näitä Sunnuntain ❤️ reseptejä, kiitos.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Ihana kuulla, kiitos! ❤️
    • Mummeli
      Miten tuo ohje tuntuu sekavalta? Hillomousse laitetaan irtopohjavuokan reunojen sisälle ilman irtopohjaa hyytymään jääkaappiin? Myöhemmin kaadetaan kakkupohjan päälle, siis hyytynyt levy nostetaan? Käytetään kahta hyydytysastiaa? Kakun leikkuupinnan näkeminen voisi selvittää tekotapoja...
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei, Mummeli. Kakun sisällä on lakkahillosydän, joka on tehty pienemmällä vuoalla. Lakkamousse tehdään siis pohjalliseen kakkuvuokaan (normaali tai irtopohjainen), joka on vuorattu pohjaa myöten kelmulla. Hyydyttyään lakkamousse kumotaan suklaakakkupohjan keskelle, ja kelmu poistetaan pinnalta. Suklaakakkupohja (,jonka päällä keskellä on hyytynyt lakkamousse), asetetaan takaisin irtopohjavuokaan, jossa kakkupohja on paistettu. Valkosuklaamousse kaadetaan lakkaumoussen päälle ja reunoille siten, että lakkamousse jää kakun sisään piiloon. Pahoittelut ohjeen aiheuttamasta hämmennyksestä. Pyrimme jatkossa ottamaan tämänkaltaisista ohjeista kuvat, joissa näkyy leikkuupinta. 🙂
    • Anna-maija
      Eikö valkosuklaamousse tarvitse lainkaan liivatetta? Hyytyykö samaan kuosiin kuin lakkamousse?Pikaista vastausta odottaen.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Anna-Maija. Valkosuklaa hyydyttää moussen niin hyvin, että liivatetta ei tarvita. Herkullista joulunodotusta! 🙂
    • Anna-Maija
      Kakun ensimmäinen mousse valmistumassa. Vielä tarkistan, että sopiiko valkosuklaamousseen ihan tavallinen valkosuklaa, vai pitääkö olla ns leivontasuklaata?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Anna-Maija! Suosittelemme ensisijaisesti käyttämään leivontasuklaata, mutta moussen pitäisi onnistua myös tavallisella valkosuklaalla. Herkullista joulunaikaa! 🙂
    • Maija
      Voiko tämän kakun pakastaa?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Maija, Kakun voi pakastaa.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet