Lihapiirakka
Lihapiirakka
Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden toisessa jaksossa kilpailijat valmistivat teknisessä tehtävässä lihapiirakan. Kuva: Saku Tiainen
Taikina
350 ml | maito |
---|---|
35 g | hiiva |
n. 500 g (n. 7 ¼ dl) | Sunnuntai Erikoisvehnäjauho |
120 g (n. 1 ¾ dl) | spelttijauho |
55 g (1 kpl) | kananmuna |
10 g (n. 1rkl) | sokeri |
50 ml | rypsiöljy |
n. 7,5 g (1 ½ tl) | suola |
Täyte
Täytteen voi itse soveltaa annetuista raaka-aineista | |
Lihapiirakan täytteenä on käytettävä naudan jauhelihaa (noin 300 g), muut täytteen raaka-aineet voit valita annetuista raaka-aineista: | |
puuroriisi | |
jasmiiniriisi | |
ohrasuurimo | |
sipuli | |
valkosipuli | |
purjo | |
kananmuna | |
mausteita: suola, mustapippuri, valkopippuri, maustepippuri, cayennenpippuri, paprikajauhe, meirami, lihaliemi, valkoviinietikka, kapris, sinappi, ketsuppi, sokeri |
Paistamiseen
n. 1 l | rypsiöljy |
---|
Ohjeet
Valmistusohjeet
Taikina
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri ja jauhot. Vaivaa hetken ajan, kunnes taikina alkaa muodostua. Lisää suola ja öljy. Vaivaa kimmoisaksi ja pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan levätä vähintään 15 minuuttia.
Täyte
Valmista täyte annettuja raaka-aineita käyttäen.
Lihapiirakoiden muotoilu, nostatus ja paisto
Kaulitse tai muotoile taikina haluamallasi tavalla. Laita täyte taikinapalojen päälle ja sulje haluamallasi tavalla. Laita lihapiirakat öljyllä voidellun leivinpaperin päälle kohoamaan. Kohottamisen jälkeen kuumenna öljy noin 180 asteiseksi ja paista lihapiirakat kypsäksi. Valuta ylimääräinen rasva paperin päällä ennen esille laittoa.
Tykkää (9)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti