Valikko

Lihapiirakka

Koko Suomi Leipoo - Lihapiirakka

Lihapiirakka

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden toisessa jaksossa kilpailijat valmistivat teknisessä tehtävässä lihapiirakan. Kuva: Saku Tiainen

Taikina

350 mlmaito
35 ghiiva
n. 500 g (n. 7 ¼ dl)Sunnuntai Erikoisvehnäjauho
120 g (n. 1 ¾ dl)spelttijauho
55 g (1 kpl)kananmuna
10 g (n. 1rkl)sokeri
50 mlrypsiöljy
n. 7,5 g (1 ½ tl)suola

Täyte

Täytteen voi itse soveltaa annetuista raaka-aineista
Lihapiirakan täytteenä on käytettävä naudan jauhelihaa (noin 300 g), muut täytteen raaka-aineet voit valita annetuista raaka-aineista:
puuroriisi
jasmiiniriisi
ohrasuurimo
sipuli
valkosipuli
purjo
kananmuna
mausteita: suola, mustapippuri, valkopippuri, maustepippuri, cayennenpippuri, paprikajauhe, meirami, lihaliemi, valkoviinietikka, kapris, sinappi, ketsuppi, sokeri

Paistamiseen

n. 1 lrypsiöljy

Ohjeet

Valmistusohjeet

Taikina
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri ja jauhot. Vaivaa hetken ajan, kunnes taikina alkaa muodostua. Lisää suola ja öljy. Vaivaa kimmoisaksi ja pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan levätä vähintään 15 minuuttia.

Täyte
Valmista täyte annettuja raaka-aineita käyttäen.

Lihapiirakoiden muotoilu, nostatus ja paisto
Kaulitse tai muotoile taikina haluamallasi tavalla. Laita täyte taikinapalojen päälle ja sulje haluamallasi tavalla. Laita lihapiirakat öljyllä voidellun leivinpaperin päälle kohoamaan. Kohottamisen jälkeen kuumenna öljy noin 180 asteiseksi ja paista lihapiirakat kypsäksi. Valuta ylimääräinen rasva paperin päällä ennen esille laittoa.

Tykkää (8)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet