Lime-mansikkaleivos
Lime-mansikkaleivos
Koko Suomi leipoo -ohjelman finaalijaksossa Mari leipoi mm. herkullisia lime-mansikkaleivoksia. Onnittelut Marille 6. kauden kisan voitosta!
Limepohja
200 g | Voi |
---|---|
4 | Kananmunaa |
5 dl | Sokeri |
6 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoa |
2 tl | Leivinjauhe |
1 rkl | Vaniljasokeri |
2 | Isoa limeä |
1,5 dl | Limemehu (noin 7-8 limeä) |
Mansikka-limemoussetäyte
200 g | Mansikka, tuore |
---|---|
2 | Liivatelehteä |
3 dl | Vispikerma |
3 rkl | Puristettu limemehu |
7 rkl | Vaniljakreemijauhetta |
Kylmä vesi liivatteille |
Ohjeet
Limepohja
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sulata rasva mikrossa ja jätä jäähtymään.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi yleiskoneella, raasta 2 limenkuorta ja purista limeistä 1,5 dl mehua ja lämmitä se kiehuvaksi mikrossa.
Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahdon sekaan, lisää limeraaste, kiehuva limemehu ja jäähtynyt rasva, sekoita.
Levitä taikina yhdelle leivinpaperoitetulle uunipellille.
Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla.
Anna jäähtyä hetki uunipellillä.
Painele noin 6 cm pyöreällä muotilla 24 ympyrää ja nosta jäähtymään.
Mansikka-limemoussetäyte
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Soseuta mansikat sauvasekoittimella.
Vatkaa vispikerma ja lisää joukkoon kreemi, sekoita.
Lämmitä limemehu ja liota liivatteet sen joukkoon.
Kaada limemehu mansikkasoseeseen, sekoita tasaiseksi
Kääntele sekaan kermaseos, sekoita tasaiseksi.
Laita pursoituspussiin missä pyöreä tylla wilton 2A.
Pursoita täyte pohjien päälle palloina.
Aseta kansi päälle, pursota päälle pallo.
Leikkaa mansikasta pala leivoksen päälle koristeeksi ja aseta sitruunamelissan lehti päälle.
Tykkää (9)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti