Modernit mokkapalat
Modernit mokkapalat
Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden kolmannessa jaksossa kilpailijat valmistivat teknisessä tehtävässä moderneja mokkapaloja. Kuva: Saku Tiainen
Pohja
170 g (3 kpl) | kananmunia |
---|---|
120 g (n. 1 ½ dl) | sokeria |
100 g (n. 1 ½ dl) | fariinisokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
150 g | voita |
100 ml (1 dl) | vahvaa kahvia |
100 ml (1 dl) | kookoskermaa |
270 g (n. 4 ¼ dl) | Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja |
30 g (n. ¾ dl) | kaakaojauhetta |
1 ½ tl | leivinjauhetta |
Kostutus
vahvaa kahvia | |
sokeria |
Täyte, mokkakreemi
120 ml | kookoskermaa |
---|---|
pikakahvia | |
5 g (n. ½ rkl) | kaakaojauhetta |
60 g (n. ¾ dl) | sokeria |
1 ½ tl | maizenaa |
1 | keltuainen |
100 g | voita |
Kuorrute
100 g | voita |
---|---|
45 ml (3 rkl) | vahvaa kahvia |
20 g (n. 2 rkl) | kaakaojauhetta |
300 g (n. 5 dl) | tomusokeria |
lakritsijauhetta | |
100 g | mascarponea |
Koristeet, värikkäät marengit
30 g | valkuaista |
---|---|
60 g | sokeria |
tilkka | sitruunamehua |
elintarvikeväriaineita |
Ohjeet
Pohja
Keitä ja jäähdytä kahvi. Sulata ja jäähdytä voi. Vaahdota kananmuna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä ja siivilöi kuivat aineet. Lisää kananmuna-sokerivaahdon joukkoon kahvi, kookoskerma, voi ja kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Leivitä massa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista noin 180 asteisessa uunissa kypsäksi. Jäähdytä pohja.
Kostutus
Keitä kahvi ja mausta sokerilla.
Täyte: mokkakreemi
Sekoita kaikki raaka-aineet voita lukuun ottamatta kattilassa huolellisesti sekaisin. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on kiisselimäistä. Jäädytä välillä sekoittaen. Lisää pehmeä voi koko ajan vaahdottaen. Vaahdota, kunnes kreemi on kuohkeaa.
Kuorrute
Keitä kahvi. Sulata voi. Siivilöi tomusokeri ja kaakao, lisää joukkoon voi ja kahvi. Mausta lakritsijauheella. Sekoita tasaiseksi. Ota kuorrutteesta noin ¾ osaa ja laita kylmään jäähtymään. (Jätä pienempi osa huoneenlämpöön.)
Jäähdytyksen jälkeen vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi (suurempi osa), lisää lopussa mascarpone (tästä tehdään pursotukset mokkapalojen päälle).
Marengit (strösselit)
Vaahdota valkuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää halutessasi tilkka sitruunamehua. Värjää marenki 1 – 4 eri väriin ja pursota/spritsaa pieniä koristeita/tikkuja leivinpaperin päälle. Kuivata uunissa.
Mokkapalojen täyttäminen koristelu ja viimeistely
Jaa pohja kahteen samankokoiseen osaan. Leikkaa reunat tasaiseksi, niin että molemmat pohjat ovat samankokoisia. Laita toinen pohja leikkuulaudan päälle ja halutessasi kostuta kevyesti kahvilla. Levitä mokkakreemiä ohuesti ja laita toinen pohja päälle. Paina kevyesti. Kostuta halutessasi kevyesti kahvilla. Levitä kuorrute (jota ei ole vaahdotettu) ohuesti pohjan päälle. Leikkaa pohja kymmeneen (10) palaan (malli on vapaa). Laita mokkapalat tarjoiluastian päälle. Pursota vaahdotettua kuorrutetta haluamallasi tavalla mokkapalan päälle. Viimeistele marenkikoristeilla.
Tykkää (26)
Kommentit
Jätä kommentti