Mustikka-marenkipiirakka

Mustikka-marenkipiirakka
Makea mustikka-marenkipiirakka on ihana herkku kahvin kanssa nautittuna.
Pohja
| 150 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
|---|---|
| 1 dl | sokeria |
| 3 | keltuaista |
| 3 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 1 dl | manteli- tai hasselpähkinärouhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
Päälle
| 5 dl | mustikoita (n. 400 g) |
|---|---|
| 1-2 rkl | perunajauhoja |
Pinnalle
| 3 | valkuaista |
|---|---|
| 1 dl | sokeria |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (halkaisija 26-28 cm).
- Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita keskenään jauhot, mantelirouhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita keskenään mustikat ja perunajauho ja kaada pohjan päälle. Paista uunin keskitasossa noin 35 minuuttia.
- Vatkaa paiston loppupuolella valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.
- Levitä marenki marjojen päälle ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes marenki on saanut vähän väriä.
Saat piirakasta gluteenittoman korvaamalla jauhot Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseoksella.
Tykkää (26)




