Mustikkakukko
Mustikkakukko
Mustikkakukko eli rättänä on ihana ja helppo perinneherkku. Nauti lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Taikina
250 g | Sunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia |
---|---|
1 dl | sokeria |
3 dl | Sunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja |
2 dl | Sunnuntai Täysjyväohrajauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
Täyte
300 g | mustikoita |
---|---|
½ dl | sokeria |
1 rkl | perunajauhoja |
Vuoan voiteluun
Sunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia | |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Painele taikinasta noin puolet voidellun piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.
- Kauli loppu taikina jauhotetulla leivinpaperilla pyöreäksi levyksi ja nosta täytteen päälle.
- Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
- Tarjoa hieman jäähtyneenä (tarvittaessa maidottoman) jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Tykkää (21)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti