Näkötornileivokset
Näkötornileivokset
Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden avausjaksossa Kati valmisti taidonnäytetehtävässä näkötornileivokset: "Kangasalan harjuilta avautuvat kuvankauniit maisemat jokaisesta neljästä näkötornista, joista muutamasta löytyy myös idylliset kahvilat. Näiden mukaan suunnittelin omanlaiset näkötornileivokset, joiden täytteisiin voi tehdä erilaisia variaatioita." Kuva: Saku Tiainen
Tuulihattupohjat
Keksitaikina
65 g | voi |
---|---|
65 g | fariinisokeri |
65 g | Sunnuntai Erikoisvehnäjauho |
Kaulintaan
n. 60 g | Sunnuntai Erikoisvehnäjauho |
---|
Tuulihattutaikina
65 g | voi |
---|---|
65 g | vesi |
65 g | maito |
1 tl | vaniljasokeri |
1 tl | sokeri |
0,5 tl | suola |
80 g | Sunnuntai Erikoisvehnäjauho |
2 kpl | kananmuna |
Täyte (1) Appelsiinicurd
1 kpl (iso) | appelsiini |
---|---|
3 dl | tomusokeri |
2 kpl | kananmunan keltuainen |
50 g | voi |
Täyte (2) Tummasuklaamousse
200 g | tumma suklaa |
---|---|
250 g | mascarpone |
1 rkl | sokeri |
1,5 tl | vaniljasokeri |
1,5 dl | vispikerma |
1 rkl | kaakaojauhe |
Kuorrute Italialainen marenki
2,5 dl | sokeri |
---|---|
1 dl | vesi |
3 kpl | kananmunan valkuainen |
1 rkl | vaniljapasta |
Suklaakoristeet
150 g | tumma suklaa |
---|---|
30 g | hasselpähkinärouhe |
1 arkki | syötävä kulta |
1 kpl | kultainen suihke |
Ohjeet
Keksitaikina
• Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
• Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
• Sekoita joukkoon vehnäjauho, jatka vatkaamista, kunnes taikina kiinteytyy.
• Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. 2 mm paksuiseksi levyksi.
• Laita pakastimeen kylmään.
Tuulihattutaikina
• Yhdistä maito, vesi, voi suola ja sokerit kattilassa, kuumenna seos kiehuvaksi.
• Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon vehnäjauho, vatkaa puukauhalla voimakkaasti, kunnes taikina on tasaista.
• Jäähdytä seosta ja lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten koko ajan, jatka vatkaamista, kunnes taikinasta tulee paksua ja kiiltävää.
• Lisää tuulihattutaikina pursotuspussiin.
• Pursota tuulihattuja leivinpaperin päälle uunipellille 12 kpl.
• Ota keksitaikinasta halkaisijaltaan 5 cm muotilla palat ja nosta tuulihatun päälle.
• Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
• Anna jäähtyä ennen täyttöä.
Täyte (1) Appelsiinicurd
• Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu kattilaan.
• Lisää sekaan tomusokeri ja kananmunan keltuaiset.
• Kuumenna seosta sekoitellen, anna kiehua hetken, kunnes seos paksuuntuu.
• Nosta kattila liedeltä ja lisää voi joukkoon, sekoittele.
• Kaada appelsiinicurd kulhoon ja nosta kylmään jäähtymään.
Täyte (2) Tummasuklaamousse
• Sulata tumma suklaa ja anna jäähtyä.
• Vatkaa keskenään mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri.
• Lisää joukkoon suklaa ja kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi.
• Lisää vispikerma joukkoon ja vaahdota kuohkeaksi mousseksi.
Kuorrute Italialainen marenki
• Laita valkuaiset kulhoon.
• Mittaa kattilaan vesi ja sokeri.
• Keitä vesi ja sokeri keskenään 120 asteeseen.
• Vesi-sokeriseoksen kiehuessa vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi
• Lisää hitaasti valuttamalla kiehuva sokeriliemi samalla vatkaten.• Vatkaa marenkia, kunnes se jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
Suklaakoristeet
• Temperoi suklaa, sulata suklaasta 2/3 osaa, rouhi pieniksi palasiksi 1/3 osaa.
• Lisää sulatettua suklaata rouhittujen suklaiden joukkoon vähän kerrallaan ja sekoittele, kun rouhittu suklaa on sulanut täysin valmista koristeet.
• Leikkaa leivinpaperista muutama kaistale ja valuta suklaa, tasoittele palettiveitsen avulla.
• Suklaa kun alkaa kovettua tee veitsellä viillot suklaaseen, nosta tämän jälkeen suklaat jähmettymään pakastimeen.
Leivosten täyttäminen ja viimeistely
• Leikkaa saksilla n. 3 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä pala pois tuulihattutaikinan päältä.
• Laita tuulihattupohjat tarjoilualustalle.
• Pursota appelsiinicurdia tuulihattutaikinan pohjalle, lisää tämän jälkeen suklaamoussea.
• Pursota italiasta marenkia pursotuspussin ja (suljetun tähtityllan) avulla leivosten päälle.
• Viimeistele leivokset hasselpähkinärouheella, tumma suklaa -koristeilla sekä ripauksella syötävää kultaa ja kultasuihkeella.
Tykkää (5)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti