Valikko

Näkötornileivokset

Koko Suomi Leipoo - Kati, Näkötornileivokset

Näkötornileivokset

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden avausjaksossa Kati valmisti taidonnäytetehtävässä näkötornileivokset: "Kangasalan harjuilta avautuvat kuvankauniit maisemat jokaisesta neljästä näkötornista, joista muutamasta löytyy myös idylliset kahvilat. Näiden mukaan suunnittelin omanlaiset näkötornileivokset, joiden täytteisiin voi tehdä erilaisia variaatioita." Kuva: Saku Tiainen

Tuulihattupohjat

Keksitaikina

65 gvoi
65 gfariinisokeri
65 gSunnuntai Erikoisvehnäjauho

Tuulihattutaikina

65 gvoi
65 gvesi
65 gmaito
1 tlvaniljasokeri
1 tlsokeri
0,5 tlsuola
80 gSunnuntai Erikoisvehnäjauho
2 kplkananmuna

Täyte (1) Appelsiinicurd

1 kpl (iso)appelsiini
3 dltomusokeri
2 kplkananmunan keltuainen
50 gvoi

Täyte (2) Tummasuklaamousse

200 gtumma suklaa
250 gmascarpone
1 rklsokeri
1,5 tlvaniljasokeri
1,5 dlvispikerma
1 rklkaakaojauhe

Kuorrute Italialainen marenki

2,5 dlsokeri
1 dlvesi
3 kplkananmunan valkuainen
1 rklvaniljapasta

Suklaakoristeet

150 gtumma suklaa
30 ghasselpähkinärouhe
1 arkkisyötävä kulta
1 kplkultainen suihke

Ohjeet

Keksitaikina

• Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
• Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
• Sekoita joukkoon vehnäjauho, jatka vatkaamista, kunnes taikina kiinteytyy.
• Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. 2 mm paksuiseksi levyksi.
• Laita pakastimeen kylmään.

Tuulihattutaikina

• Yhdistä maito, vesi, voi suola ja sokerit kattilassa, kuumenna seos kiehuvaksi.
• Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon vehnäjauho, vatkaa puukauhalla voimakkaasti, kunnes taikina on tasaista.
• Jäähdytä seosta ja lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten koko ajan, jatka vatkaamista, kunnes taikinasta tulee paksua ja kiiltävää.
• Lisää tuulihattutaikina pursotuspussiin.
• Pursota tuulihattuja leivinpaperin päälle uunipellille 12 kpl.
• Ota keksitaikinasta halkaisijaltaan 5 cm muotilla palat ja nosta tuulihatun päälle.
• Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
• Anna jäähtyä ennen täyttöä.

Täyte (1) Appelsiinicurd

• Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu kattilaan.
• Lisää sekaan tomusokeri ja kananmunan keltuaiset.
• Kuumenna seosta sekoitellen, anna kiehua hetken, kunnes seos paksuuntuu.
• Nosta kattila liedeltä ja lisää voi joukkoon, sekoittele.
• Kaada appelsiinicurd kulhoon ja nosta kylmään jäähtymään.

Täyte (2) Tummasuklaamousse

• Sulata tumma suklaa ja anna jäähtyä.
• Vatkaa keskenään mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri.
• Lisää joukkoon suklaa ja kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi.
• Lisää vispikerma joukkoon ja vaahdota kuohkeaksi mousseksi.

Kuorrute Italialainen marenki

• Laita valkuaiset kulhoon.
• Mittaa kattilaan vesi ja sokeri.
• Keitä vesi ja sokeri keskenään 120 asteeseen.
• Vesi-sokeriseoksen kiehuessa vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi
• Lisää hitaasti valuttamalla kiehuva sokeriliemi samalla vatkaten.• Vatkaa marenkia, kunnes se jäähtyy huoneenlämpöiseksi.

Suklaakoristeet

• Temperoi suklaa, sulata suklaasta 2/3 osaa, rouhi pieniksi palasiksi 1/3 osaa.
• Lisää sulatettua suklaata rouhittujen suklaiden joukkoon vähän kerrallaan ja sekoittele, kun rouhittu suklaa on sulanut täysin valmista koristeet.
• Leikkaa leivinpaperista muutama kaistale ja valuta suklaa, tasoittele palettiveitsen avulla.
• Suklaa kun alkaa kovettua tee veitsellä viillot suklaaseen, nosta tämän jälkeen suklaat jähmettymään pakastimeen.

Leivosten täyttäminen ja viimeistely

• Leikkaa saksilla n. 3 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä pala pois tuulihattutaikinan päältä.
• Laita tuulihattupohjat tarjoilualustalle.
• Pursota appelsiinicurdia tuulihattutaikinan pohjalle, lisää tämän jälkeen suklaamoussea.
• Pursota italiasta marenkia pursotuspussin ja (suljetun tähtityllan) avulla leivosten päälle.
• Viimeistele leivokset hasselpähkinärouheella, tumma suklaa -koristeilla sekä ripauksella syötävää kultaa ja kultasuihkeella.

Tykkää (5)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet