Tarte Tatin Palsternakasta

Palsternakka Tarte Tatin
Tarte Tatin vakuuttaa myös suolaisena versiona. Palsternakka antaa piirakoille vastustamattoman maun.
Pohjataikina
| 100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
|---|---|
| 2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| ripaus suolaa | |
| 1 | muna |
Täyte
| 300 g | palsternakkaa kuorittuna |
|---|---|
| 2 | salottisipulia |
| 100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
| 2 tl | fariinisokeria |
| 4 tl | omenaviinietikkaa |
| pehmeälehtistä rosmariinia | |
| valkosipulirouhetta, chilihiutaleita ja suolaa |
Ohjeet
- Kuutioi rasva, lisää joukkoon jauhot ja suola. Nypi murumaiseksi seokseksi.
- Riko muna ja vatkaa kevyesti. Lisää muna taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin.
- Kuori palsternakat sekä sipulit ja viipaloi hyvin ohuiksi siivuiksi.
- Valitse lieden- ja uuninkestävät pyöreät vuoat (⌀ 18 cm).
- Jaa rasva ja sokeri vuokien pohjille. Sulata rasva ja sokeri, lisää etikka. Ota pois liedeltä.
- Ripottele vuokien pohjille ¾ osaa sipulirenkaista ja asettele ¾ palsternakkaviipaleista vieri viereen.
- Ripottele pinnalle rosmariini ja mausteet. Lisää loput sipulit ja palsternakat.
- Kuumenna liedellä muutaman minuutin ajan, niin että rasva lähtee ruskistumaan.
- Jaa taikina neljään osaan ja kauli niistä vuokien reunat peittävät kannet ja paina reunat sisään. Pistele haarukalla. Paista tasalämmössä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Kumoa lautasille ja nauti raikkaan salaatin kanssa.
Tykkää (18)




