Valikko

Sunnuntai

Piparkakku-puolukka-joulukakku

Piparkakku-puolukka-joulukakku

Vanilllacakes Kati loihti Sunnuntaille hurmaavan herkullisen Piparkakku-puolukka-joulukakun. Piparkakun makuisen kakkupohjan päällä on täyteläistä kinuskia, puolukkahilloa sekä vaalea valkosuklaakuorrute. Koristeina toimivat piparkakut, vaniljafudge, tuoreet puolukat sekä rosmariini.

KUORRUTE

150 gvalkosuklaata
2 dlvispikermaa
250 gmascarponea
0,5 dltomusokeria
1,5 tlvaniljasokeria

PIPARKAKKUPOHJA

3 kananmunaa
1,5 dlfariinisokeria
1,5 dlsokeria
150 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 tlleivinjauhetta
0,5 tlruokasoodaa
1 tlvaniljasokeria
2 tlpiparkakkumaustetta
3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
150 gkondensoitua maitoa
2 dlpiimää

KINUSKI

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlkuohukermaa
1 dlfariinisokeria
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria

KAKUN KOKOAMINEN JA KORISTELU

Valkosuklaakuorrute
Kinuski
Puolukkahilloa
Piparkakkuja
Tuoreita puolukoita
Vaniljafudgea
Rosmariinia
Tomusokeria

Ohjeet

VALKOSUKLAAKUORRUTE

Yhdistä keskenään vispikerma ja valkosuklaa, lämmitä kunnes suklaa on sulanut ja nosta jääkaappiin kylmään muutamaksi tunniksi.
Lisää kylmän valkosuklaaseoksen joukkoon mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri.
Vatkaa valkosuklaaseos jämäkäksi kuorrutteeksi.

PIPARKAKKUPOHJA

Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen, ota esille kakkuvuoka (halkaisija 20 cm), suihkuta vuokraspray vuoan reunoille ja pohjalle, lisää myös leivinpaperin pala vuoan pohjalle.
Sulata Sunnuntain leivontamargariini, anna hieman jäähtyä ja lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita.
Yhdistä keskenään kuivat aineet leivinjauhe, ruokasooda, piparkakkumauste, vaniljasokeri ja vehnäjauho.
Yhdistä keskenään kananmunat, fariinisokeri ja sokeri, vatkaa nämä vaahdoksi.
Lisää joukkoon margariiniseos, kuivat aineet sekä piimä pienissä erissä ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja nosta uunin keskitasolle.
Paista kakkua noin 50-60 min kunnes kakku on kypsä keskeltä, kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoilualustalle.

KINUSKI

Lisää kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Jatka keittämistä keskilämmöllä noin 10-12 minuuttia, kunnes kinuski on valmista.

KAKUN KOKOAMINEN JA KORISTELU

Valmista valkosuklaakuorrute loppuun.
Kaada hieman jäähtynyt kinuski kakkupohjan päälle.
Levitä kinuskin päälle kerros puolukkahilloa.
Lisää lopuksi kakun päälle kerros valkosuklaakuorrutetta.
Koristele kakku piparkakuilla, tuoreilla puolukoilla, vaniljafudgen palasilla, rosmariinilla ja piparkakkumurulla sekä ripottele lopuksi tomusokeria.

Tykkää (5)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet