Valikko

Punnuspulla

Koko Suomi leipoo punnuspulla

Punnuspulla

Koko Suomi leipoo -sarjan 9. kauden toisessa jaksossa leivottiin herkullisia punnuspullia. Kuvaaja Saku Tiainen.

Pullataikina

180 gvettä
n. 8 gkuivahiivaa
80 g(n.1 dl) sokeria
25 g(n. ½ kpl) kananmuna
¾ tlkardemummaa
n. 400 g(n.6 dl) Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
½ tlsuolaa
70 gvoita

Voitelu

kananmuna

Kinuskitäyte

250 mlkuohukermaa
100 g(2 dl) fariinisokeria
2 kplkeltuaista
15 g(n. 1,5 rkl) maizenaa
Ripaus suolaa
n. 100 gkarpaloa
½ rkl(perunajauhoja)

Ohjeet

PULLATAIKINA: Valmista pullataikina; Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää joukkoon sokeri, kananmuna, kardemumma ja vehnäjauhot. Vaivaa taikina, kunnes se on kimmoisa. Lisää pehmeä voi ja suola. Vaivaa pehmeäksi taikinaksi, jossa on hyvä sitko. Annan taikinan levätä muovilla peitettynä noin 10 minuuttia.

KINUSKI-KARPALOTÄYTE: Mittaa kattilaan kuohukerma, fariinisokeri, keltuaiset ja maizena. Sekoita hyvin sekaisin. Kuumenna koko ajan sekoittaen niin kauan, kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi. Lisää lopuksi ripaus suolaa. Jäädytä.

Voit halutessasi pyöräyttää karpaloita kevyesti perunajauhoissa.

PULLAN MUOTOILU, NOSTATUS JA PAISTO: Jaa taikina vähintään 12 osaan. Pyöritä pyöreiksi pulliksi ja anna hetki leivät muovin alla peitettynä. Kaulitse tai taputtele käsin pullat kiekoiksi (halkaisija n.12 cm). Rypytä reunat aaltomaiseksi; Ota sormien väliin reunasta hieman taikinaa ja paina taikina kaksin kerroin reunaan, Jatka näin koko reuna. (Voit pitää sormea välissä, kun nostat taikinan reunaa kaksinkerroin) Kohota pullat. Voitele pullat kananmunalla ja täytä keskusta karpaloilla ja kinuskilla. Paista 200 – 225 asteisessa uunissa 12 – 15 minuuttia.

Tykkää (5)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet