Puolukka-kinuski-tartaletit

Puolukka-kinuski-tartaletit
Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden neljännessä jaksossa Kati valmisti taidonnäytetehtävässä herkkusieni-pororullan lisäksi tartaletteja. Kuva: Saku Tiainen
Tartalettipohjat
| 225 g | voi |
|---|---|
| 160 g | tomusokeri |
| 0,5 tl | suola |
| 1,5 tl | vaniljapasta |
| 6 kpl | kananmunan keltuainen |
| 450 g | Sunnuntai Erikoisvehnäjauho |
| 1 dl kaulintaan | Sunnuntai Erikoisvehnäjauho |
Kinuskitäyte
| 250 g | fariinisokeri |
|---|---|
| 1 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauho |
| 2 dl | kuohukerma |
| 50 g | voi |
| 1,5 tl | vaniljasokeri |
| 1 kpl | kananmunan keltuainen |
| 5 dl | puolukka (pakaste) |
Kuorrute - Italialainen marenki
| 2,5 dl | sokeri |
|---|---|
| 1 dl | vesi |
| 3 kpl | kananmunan valkuainen |
Koristeet
| 0,5 dl | Kuivattu puolukkajauhe |
|---|---|
| Puolukan lehdet |
Ohjeet
Tartalettipohjat
- Sekoita yleiskoneen kulhossa huoneenlämpöinen voi sileäksi.
- Yhdistä joukkoon tomusokeri, suola ja vaniljapasta, vatkaa hetkenaikaa.
- Lisää kananmunan keltuaiset joukkoon, jatka vatkaamista.
- Kaada joukkoon lopuksi vehnäjauho ja sekoita kovaksi massaksi.
- Jaa tartalettitaikina kahteen osaan ja kauli yksi osa kahden leivinpaperin välissä n. 0,5 cm paksuiseksi, tee toiselle osalle taikinasta samoin.
- Nosta tartalettitaikinat jääkaappiin kylmään n. 10 minuutiksi.
Kinuskitäyte
- Lisää kattilaan fariinisokeri, vehnäjauho, kuohukerma, voi ja vaniljasokeri.
- Keitä seosta, kunnes voi on sulanut ja seos alkaa hieman paksuuntua.
- Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon kananmunan keltuainen.
- Sekoittele lämpöisen lieden päällä vielä hetki, kunnes kinuskitäyte on paksua.
- Kaada seos kulhoon ja nosta kylmään.
Tartalettien valmistus
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Ota kylmästä tartalettitaikinasta leivosrenkailla 12 kpl pyöreitä pohjia.
- Nosta pohjat uunipellille leivinpaperin päälle.
- Nosta leivosrenkaat pohjien päälle.
- Leikkaa veitseä apuna käyttäen leivosrenkaiden reunoille tartalettitaikinasta pitkät suikaleet ja asettele leivosrenkaiden reunoihin.
- Siisti leivosrenkaiden yläreunat veitsellä.
- Pistele haarukan avulla pohjille reikiä.
- Paista tartalettipohjia noin 10 minuuttia uunissa.
- Lisää kinuskitäyte tartalettien pohjalle sekä jäiset puolukat.
- Nosta takaisin uuniin ja paista noin 20 minuuttia.
- Anna tartalettien jäähtyä ennen koristelua.
Kuorrute – Italialainen marenki
- Laita valkuaiset kulhoon.
- Mittaa kattilaan vesi ja fariinisokeri.
- Keitä vesi ja sokeri keskenään 120 asteeseen.
- Vesi-sokeriseoksen kiehuessa vatkaa valkuaisia kevyeksi vaahdoksi
- Lisää hitaasti valuttamalla kiehuva sokeriliemi samalla vatkaten.
- Vatkaa marenkia, kunnes se jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
- Värjää punaisella pastavärillä.
Tartalettien koristelu
- Pursota italiasta marenkia pursotuspussin ja tyllan avulla leivosten päälle.
- Viimeistele leivokset puolukan lehdillä ja puolukkajauheella.
Tykkää (5)



