Valikko

Puolukka-kinuski-tartaletit

Koko Suomi Leipoo Puolukka-kinuski tartaletit

Puolukka-kinuski-tartaletit

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden neljännessä jaksossa Kati valmisti taidonnäytetehtävässä herkkusieni-pororullan lisäksi tartaletteja. Kuva: Saku Tiainen

Tartalettipohjat

225 gvoi
160 gtomusokeri
0,5 tlsuola
1,5 tlvaniljapasta
6 kplkananmunan keltuainen
450 gSunnuntai Erikoisvehnäjauho
1 dl kaulintaanSunnuntai Erikoisvehnäjauho

Kinuskitäyte

250 gfariinisokeri
1 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauho
2 dlkuohukerma
50 gvoi
1,5 tlvaniljasokeri
1 kplkananmunan keltuainen
5 dlpuolukka (pakaste)

Kuorrute - Italialainen marenki

2,5 dlsokeri
1 dlvesi
3 kplkananmunan valkuainen

Koristeet

0,5 dlKuivattu puolukkajauhe
Puolukan lehdet

Ohjeet

Tartalettipohjat

  • Sekoita yleiskoneen kulhossa huoneenlämpöinen voi sileäksi.
  • Yhdistä joukkoon tomusokeri, suola ja vaniljapasta, vatkaa hetkenaikaa.
  • Lisää kananmunan keltuaiset joukkoon, jatka vatkaamista.
  • Kaada joukkoon lopuksi vehnäjauho ja sekoita kovaksi massaksi.
  • Jaa tartalettitaikina kahteen osaan ja kauli yksi osa kahden leivinpaperin välissä n. 0,5 cm paksuiseksi, tee toiselle osalle taikinasta samoin.
  • Nosta tartalettitaikinat jääkaappiin kylmään n. 10 minuutiksi.

Kinuskitäyte

  • Lisää kattilaan fariinisokeri, vehnäjauho, kuohukerma, voi ja vaniljasokeri.
  • Keitä seosta, kunnes voi on sulanut ja seos alkaa hieman paksuuntua.
  • Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon kananmunan keltuainen.
  • Sekoittele lämpöisen lieden päällä vielä hetki, kunnes kinuskitäyte on paksua.
  • Kaada seos kulhoon ja nosta kylmään.

Tartalettien valmistus

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Ota kylmästä tartalettitaikinasta leivosrenkailla 12 kpl pyöreitä pohjia.
  • Nosta pohjat uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Nosta leivosrenkaat pohjien päälle.
  • Leikkaa veitseä apuna käyttäen leivosrenkaiden reunoille tartalettitaikinasta pitkät suikaleet ja asettele leivosrenkaiden reunoihin.
  • Siisti leivosrenkaiden yläreunat veitsellä.
  • Pistele haarukan avulla pohjille reikiä.
  • Paista tartalettipohjia noin 10 minuuttia uunissa.
  • Lisää kinuskitäyte tartalettien pohjalle sekä jäiset puolukat.
  • Nosta takaisin uuniin ja paista noin 20 minuuttia.
  • Anna tartalettien jäähtyä ennen koristelua.

Kuorrute – Italialainen marenki

  • Laita valkuaiset kulhoon.
  • Mittaa kattilaan vesi ja fariinisokeri.
  • Keitä vesi ja sokeri keskenään 120 asteeseen.
  • Vesi-sokeriseoksen kiehuessa vatkaa valkuaisia kevyeksi vaahdoksi
  • Lisää hitaasti valuttamalla kiehuva sokeriliemi samalla vatkaten.
  • Vatkaa marenkia, kunnes se jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
  • Värjää punaisella pastavärillä.

Tartalettien koristelu

  • Pursota italiasta marenkia pursotuspussin ja tyllan avulla leivosten päälle.
  • Viimeistele leivokset puolukan lehdillä ja puolukkajauheella.

 

Tykkää (5)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet