Puolukka-piparimuffinssit
Puolukka-piparimuffinssit
Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden voittaja Tiia Karonen loihti Sunnuntaille herkulliset puolukka-piparimuffinssit, jotka sopivat täydellisesti jouluiseen kahvipöytään.
Muffinssitaikina
0,5 dl | sokeri |
---|---|
1 dl | fariinisokeri |
1 | kananmuna |
0,5 dl | vesi |
1 dl | rypsiöljy |
2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauho |
1 tl | leivinjauhe |
0,5 tl | kaneli |
1 tl | piparimauste |
100 g | puolukka (pakaste) |
Kuorrute
100 g | voi |
---|---|
4 dl | tomusokeri |
150 g | tuorejuusto |
0,5 tl | kaneli |
50 g | hienoksi murskattu piparimurska |
Lisäksi
Pipareita koristeluun |
Ohjeet
Muffinssitaikina:
Sekoita nesteet, sokerit sekä kananmuna kevyesti sekaisin. Sekoita keskenään mausteet sekä vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Lisää kuivat aineet nesteiden joukkoon. Lisää vielä jäiset puolukat mukaan, sekoita, ja jaa seos 6-8 isoon muffinssivuokaan.
Paista 180°C n. 15 minuuttia.
Kuorrute:
Murskaa 50g pipareita pieneksi murskaksi.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää piparimurska, kaneli sekä huoneenlämpöinen tuorejuusto muutamassa erässä ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Varo vatkaamasta liikaa!
Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele piparimurulla ja pipareilla.
Piparit valmistat helposti Sunnuntai Piparitaikinasta.
Tykkää (11)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti