Valikko

Puolukka-piparimuffinssit

Puolukka-piparimuffinssit

Puolukka-piparimuffinssit

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden voittaja Tiia Karonen loihti Sunnuntaille herkulliset puolukka-piparimuffinssit, jotka sopivat täydellisesti jouluiseen kahvipöytään.

Muffinssitaikina

0,5 dlsokeri
1 dlfariinisokeri
1 kananmuna
0,5 dlvesi
1 dlrypsiöljy
2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauho
1 tlleivinjauhe
0,5 tlkaneli
1 tlpiparimauste
100 gpuolukka (pakaste)

Kuorrute

100 gvoi
4 dltomusokeri
150 gtuorejuusto
0,5 tlkaneli
50 ghienoksi murskattu piparimurska

Lisäksi

Pipareita koristeluun

Ohjeet

Muffinssitaikina:

Sekoita nesteet, sokerit sekä kananmuna kevyesti sekaisin. Sekoita keskenään mausteet sekä vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Lisää kuivat aineet nesteiden joukkoon. Lisää vielä jäiset puolukat mukaan, sekoita, ja jaa seos 6-8 isoon muffinssivuokaan.
Paista 180°C n. 15 minuuttia.

Kuorrute:

Murskaa 50g pipareita pieneksi murskaksi.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää piparimurska, kaneli sekä huoneenlämpöinen tuorejuusto muutamassa erässä ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Varo vatkaamasta liikaa!
Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele piparimurulla ja pipareilla.

Piparit valmistat helposti Sunnuntai Piparitaikinasta.

Tykkää (11)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet