Valikko

Puolukkakeikauskakku

Puolukka-keikauskakku

Puolukkakeikauskakku

Mehevä puolukkakeikauskakku sopi täydellisesti syksyiseen kahvipöytään. Viimeistele makuelämys vaniljakastikkeella!

Vuokaan

½ dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1 dlfariinisokeria
2 ½ dlpuolukoita
70 gpekaanipähkinöitä

Taikina

3 munaa
1 ½ dlsokeria
1 dlSunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja
2 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1 ½ dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Lisäksi

2 ½ dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla.
  2. Levitä vuoan pohjalle Sunnuntai Juokseva, fariinisokeri, puolukat ja rouhitut pekaanipähkinät.
  3. Vatkaa taikinan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita kuivat ainekset erillisessä kulhossa. Lisää jauhoseos ja Sunnuntai juokseva munavaahdon joukkoon vuorotellen. Kääntele taikina tasaiseksi.
  5. Kaada taikina vuokaan puolukoiden ja pähkinöiden päälle. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyden puutikulla. Mikäli käytät irtopohjaista kakkuvuokaa, laita uunipannu uunin alimmalle tasolle suojaksi, jos vuoka päästää rasvaa läpi.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa, ja kumoa sen jälkeen tarjoiluvadille. Tarjoile kakku vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Tykkää (23)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet