Rahkapiirakka

Rahkapiirakka
Sitruunainen rahkapiirakka maistuu ympäri vuoden, mutta erityisen hyvin se sopii pääsiäisajan kahvipöytään. Pohjataikinaan lisätään jauhojen lisäksi kaurahiutaleita.
Pohja
| 250 g | Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia |
|---|---|
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 5 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 2 dl | Elovena Täysjyväkaurahiutaleita |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | ruokasoodaa |
| 200 g | laktoositonta kermaviiliä |
| 2 | munaa |
Täyte
| 500 g | laktoositonta maitorahkaa (2 prk) |
|---|---|
| 1 dl | laktoositonta kermaa |
| 2 | munaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 | sitruunan raastettu kuori |
| ½ | sitruunan mehu |
| 1 tlk | säilykepersikoita |
Ohjeet
- Sulata margariini kattilassa. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Yhdistä kulhossa kaikki pohjan kuivat aineet. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Lisää tämän jälkeen kermaviili ja munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja levitä pohjataikina sen päälle.
- Yhdistä kulhossa täytteen rahka, kerma, munat ja sokeri. Raasta joukkoon sirtuunan kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Kaada täyte pohjan päälle reunoja myöten.
- Lohko valutetut säilykepersikat ja asettele ne piirakan pinnalle. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Tykkää (51)




