Rahkapiirakka

Rahkapiirakka
Sitruunainen rahkapiirakka maistuu ympäri vuoden, mutta erityisen hyvin se sopii pääsiäisajan kahvipöytään. Pohjataikinaan lisätään jauhojen lisäksi kaurahiutaleita.
Pohja
250 g | Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia |
---|---|
2 dl | sokeria |
1 dl | fariinisokeria |
5 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 dl | Elovena Täysjyväkaurahiutaleita |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | ruokasoodaa |
200 g | laktoositonta kermaviiliä |
2 | munaa |
Täyte
500 g | laktoositonta maitorahkaa (2 prk) |
---|---|
1 dl | laktoositonta kermaa |
2 | munaa |
1 dl | sokeria |
1 | sitruunan raastettu kuori |
½ | sitruunan mehu |
1 tlk | säilykepersikoita |
Ohjeet
- Sulata margariini kattilassa. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Yhdistä kulhossa kaikki pohjan kuivat aineet. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Lisää tämän jälkeen kermaviili ja munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja levitä pohjataikina sen päälle.
- Yhdistä kulhossa täytteen rahka, kerma, munat ja sokeri. Raasta joukkoon sirtuunan kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Kaada täyte pohjan päälle reunoja myöten.
- Lohko valutetut säilykepersikat ja asettele ne piirakan pinnalle. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Tykkää (44)
Kommentit
Jätä kommentti