Valikko

Ranskalainen tomaattipiiras

Ranskalainen tomaattipiirakka

Ranskalainen tomaattipiiras

Vain muutamasta raaka-aineesta valmistuva ranskalainen tomaattipiiras on nopea tehdä, mutta täynnä makua.

Pohja

3 ½ dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
½ tlsuolaa
120 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlkylmää vettä

Täyte

3 rklDijon-sinappia
100 gLe Gruyere -juustoa raastettuna
5-6 tomaattia
1 pieni valkosipulinkynsi
n. ½ tlrouhittua mustapippuria
½ tlsuolaa
3 rkloliiviöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 225 asteeseen.
  2. Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Kuutioi kylmä margariini ja nypi se jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.
  4. Levitä pohjan päälle dijon-sinappi ja raastettu juusto. Viipaloi tomaatit ja levitä ne tasaisesti juustoraasteen päälle. Hienonna valkosipulinkynsi ja ripottele tasaisesti tomaattien päälle.
  5. Rouhi piirakan pinnalle mustapippuria ja suolaa sekä valuta oliiviöljy tasaisesti. Paista uunin keskitasossa noin 25 minuuttia.
  6. Silppua basilika ja levitä hieman jäähtyneen piirakan pinnalle. Herkuttele!

Voit raastaa piirakkaan myös muita juustoja.

Tykkää (34)

    Jaa

    Kommentit

    • Kokeilija
      Piirakka on todella hyvä. Kuitenkin pohjaa voisi keventää/kuohkeutta kananmunalla ja/tai leivinjauheella. Paistoaikaa meni 35 min/tasaisella lämmöllä. Suosittelisin kiertoilman käyttöä induktiouunissa.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Kokeilija, Kiitos palautteestasi ja jakamistasi vinkeistä!💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet