Ranskalainen tomaattipiiras

Ranskalainen tomaattipiiras
Vain muutamasta raaka-aineesta valmistuva ranskalainen tomaattipiiras on nopea tehdä, mutta täynnä makua.
Pohja
3 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
---|---|
½ tl | suolaa |
120 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
1 dl | kylmää vettä |
Täyte
3 rkl | Dijon-sinappia |
---|---|
100 g | Le Gruyere -juustoa raastettuna |
5-6 | tomaattia |
1 | pieni valkosipulinkynsi |
n. ½ tl | rouhittua mustapippuria |
½ tl | suolaa |
3 rkl | oliiviöljyä |
kourallinen tuoretta basilikaa |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 225 asteeseen.
- Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Kuutioi kylmä margariini ja nypi se jauhojen joukkoon. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
- Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.
- Levitä pohjan päälle dijon-sinappi ja raastettu juusto. Viipaloi tomaatit ja levitä ne tasaisesti juustoraasteen päälle. Hienonna valkosipulinkynsi ja ripottele tasaisesti tomaattien päälle.
- Rouhi piirakan pinnalle mustapippuria ja suolaa sekä valuta oliiviöljy tasaisesti. Paista uunin keskitasossa noin 25 minuuttia.
- Silppua basilika ja levitä hieman jäähtyneen piirakan pinnalle. Herkuttele!
Voit raastaa piirakkaan myös muita juustoja.
Tykkää (39)
Kommentit
Jätä kommentti